Γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις στα χωριά προωθεί η Ε.Ε.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ -ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 15:06

Το όραμά της για μια Ευρώπη που αναδύεται ισχυρότερη από την πανδημία

και ηγείται της πορείας προς μια νέα ζωτικότητα, παρουσίασε προ ημερών η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ε.Ε. στην εποχή του κορονοϊού.
Πριν από την επίσημη συζήτηση στην ολομέλεια, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απάντησαν σε ερωτήσεις και προτάσεις Ευρωπαίων πολιτών, που είχαν ως στόχο η Ευρώπη να συνεχίσει να προστατεύει τις ζωές και τα προς το ζην των Ευρωπαίων, εν μέσω της πανδημίας που δεν δείχνει να καταλαγιάζει. Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 (SOTEU) πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας.
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία της, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να καθορίζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Διανύουμε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, μια εποχή μεγάλης αναταραχής, καθώς η οικονομία τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ
Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «η Ευρώπη έχει μια μοναδική ευκαιρία να επιτελέσει τις αλλαγές που επιθυμεί, όπως η ίδια τις σχεδιάζει. Έχει το όραμα, έχει το σχέδιο και την επένδυση κι αυτό είναι το Next Generation EU.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της πανδημίας με ύψιστη προσοχή, ευθύνη και ενότητα. Τους τελευταίους έξι μήνες τα συστήματα υγείας καθώς και οι γυναίκες και οι άνδρες που τα στελεχώνουν έχουν κάνει θαύματα.
Χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Ως δεύτερο βήμα, θα δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή ΒΑRDA, έναν οργανισμό προηγμένης έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της βιοϊατρικής. Ο νέος αυτός οργανισμός θα στηρίξει τις ικανότητες και την ετοιμότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε διασυνοριακές απειλές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είτε έχουν φυσική προέλευση, είτε είναι εσκεμμένες.
Η Επιτροπή πρότεινε σε χρόνο ρεκόρ το Next Generation EU και έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Οι επενδύσεις συνδυάζονται με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Το Συμβούλιο παρείχε την έγκρισή του σε χρόνο-ρεκόρ. Το Κοινοβούλιο εργάζεται για την τελική ψηφοφορία με μέγιστη ταχύτητα. Ζούμε μοναδικές στιγμές ενότητας για την Ένωσή μας. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το επίτευγμά μας αυτό».ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια και την ύπαιθρο, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι αποφάσεις της Ε.Ε. για τον τομέα των υποδομών. Όπως έγινε γνωστό «οι συνδέσεις δεδομένων πρέπει να συμβαδίζουν με την υψηλή ταχύτητα της αλλαγής. Εφόσον καταβάλλουμε προσπάθειες για μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών, δεν είναι αποδεκτό το 40 % των πολιτών στις αγροτικές περιοχές να μην έχουν ακόμα πρόσβαση σε γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις. Συνδέσεις τέτοιου είδους αποτελούν πλέον προαπαιτούμενο για την εργασία από το σπίτι, την κατ’ οίκον μάθηση, τις ηλεκτρονικές αγορές και για νέες σημαντικές υπηρεσίες που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
Χωρίς ευρυζωνικές συνδέσεις είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να στήσει κανείς σωστά μια επιχείρηση ή να τη διοικήσει αποτελεσματικά. Αυτό αποτελεί τεράστια ευκαιρία, και προαπαιτούμενο για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών. Μόνο τότε θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους και να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους και επενδύσεις.
Η επενδυτική ώθηση μέσω του Next Generation EU αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διάδοση σε κάθε χωριό. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να εστιάσουμε τις επενδύσεις μας στην ασφαλή συνδεσιμότητα, τη διάδοση του 5G, του 6G και των οπτικών ινών» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Γ.Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass