Να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤ. ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 15:12

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Την επιτακτική πλέον ανάγκη αλλαγής του πλαισίου και των κανονισμών του ΕΛΓΑ,

αναφέρει με δήλωσή του στην «Ε» ο γνωστός κτηνοτρόφος συνδικαλιστής Στέλιος Σπανογιάννης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, είμαστε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, σίγουρα ακόμα και για τους μεγαλύτερους, πρωτοφανή. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της υπαίθρου, αγρότες και κτηνοτρόφοι, είμαστε θύματα, σχεδόν κάθε φορά, σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, ενώ τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται, δεν έχουμε ακόμη λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προωθήσουμε αλλαγή των κανονισμών και του πλαισίου στήριξης, για ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ. Παρατηρούμε στη Θεσσαλία, μέσα σε έναν χρόνο, πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές, ανεμοστρόβιλοι κ.ά. τα οποία καταστρέφουν στο πέρασμά τους ζωικές εκμεταλλεύσεις, ζωοτροφές και εγκαταστάσεις όχι χιλιάδων, αλλά δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Δυστυχώς ο παραγωγός-κτηνοτρόφος περιμένει τρία, τέσσερα, πέντε και πλέον χρόνια να λάβει μία αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ, και αν. Όλα αυτά όμως που καταστράφηκαν πρέπει να ξαναγίνουν. Και όλα αυτά γίνονται με χρήματα δικά μας. Η οικονομική καταστροφή ή οποία ακολουθεί είναι ανεξέλεγκτη. Τα χρέη τα οποία διογκώνουν την ήδη επιβεβαρυμμένη κατάσταση των τελευταίων ετών (χαμηλές τιμές στο γάλα και κρέας) συμπαρασύρουν στο τέλος και άλλες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την κτηνοτροφία! Όλα τα παραπάνω που αναλύω συνοπτικά, έχουν το εξής συμπέρασμα... Ο νόμος της φύσης κόντρα στον νόμο της αγοράς και της βιωσιμότητας της κτηνοτροφίας. Γι’ αυτό ο κτηνοτρόφος πληρώνει ΕΛΓΑ... που αμφιβάλλω αν, από το σύνολο των χρημάτων των κτηνοτρόφων στον ΕΛΓΑ παίρνουμε πίσω ένα 15%! Μετά από όλα αυτά, με την υπομονή και αντοχή μας να έχει στερέψει, η ανάγκη για αλλαγή των κανονισμών είναι πλέον επιτακτική. Το επιβάλλει πλέον η κλιματική αλλαγή, η καθημερινότητα και η πραγματικότητα! Σε δεύτερη φάση όμως. Πρώτα από όλα πρέπει η κυβέρνηση και το κράτος να παρακάμψουν χαρτιά και γραφειοκρατία για να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες από τη θεομηνία!
Η κουβέντα όμως πρέπει να ανοίξει και θα ανοίξει. Αν θέλουμε βέβαια αγρότες και κτηνοτρόφους να συνεχίσουν να παράγουν και να προσφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας και φυσικά στη διατροφική αλυσίδα των Ελλήνων».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass