Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να γίνουν έργα βελτίωσης στον δρόμο Λάρισας- Βόλου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 15:16

Στην ανάγκη να γίνουν εργασίες βελτίωσης στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου,

λόγω της επικινδυνότητάς της, αναφέρεται ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Σε μια εποχή σύγχρονων και ασφαλών οδικών αξόνων, η Θεσσαλία, διαθέτει ακόμα δρόμους επικίνδυνους, κανονικές καρμανιόλες. Ένας τέτοιος δρόμος είναι η παλιά εθνική οδός Λάρισας - Βόλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ αλλά και καταγγελιών που μας μετέφεραν πολλοί οδηγοί, που μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των δύο πόλεων.
Στην ανωτέρω εθνική οδό, οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν ιδιαίτερα αυξημένα αντανακλαστικά, αφού, η ύπαρξη παραπλεύρων ενίοτε διασταυρούμενων με την εν λόγω αγροτικών δρόμων, τους καθιστά άκρως επικινδύνους για σύγκρουση μεταξύ όσων οχημάτων βρίσκονται επί της κεντρικής οδού και εκείνων που εισέρχονται σε αυτήν από παράπλευρους δρόμους. Ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω της πυκνής βλάστησης που φυτρώνει στις άκρες της οδού, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή εποχή, την εποχή, η οποία μειώνει κατά πολύ την ορατότητα ωθώντας τα οχήματα στις διασταυρώσεις, να βγαίνουν εις βάθος του οδοστρώματος της λωρίδας της παλιάς εθνικής. Παρά την επικινδυνότητα της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου ο δρόμος συνεχίζει να αποτελεί επιλογή πολλών οδηγών καθημερινά, ειδικά εκείνων, που μετακινούνται μεταξύ των δύο πόλεων συχνά και δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τα ιδιαίτερα ακριβά διόδια της νέας εθνικής οδού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός,
«Προτίθεσθε να προβείτε σε έργα βελτίωσης και επισκευής της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, όπως είναι, η διαπλάτυνσή της, βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών, η δημιουργία παράπλευρου δικτύου για την ασφαλή κίνηση των αγροτικών μηχανημάτων, η δημιουργία κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις με τις διόδους των παράπλευρων οικισμών, η αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού της εν λόγω οδού, η δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων πεζών και η σήμανσή της;».