Γονείς διαμαρτύρονται για αποχαρακτηρισμό οικοπέδου

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 19:26

Την αντίθεσή του στον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου, προοριζόμενου για πλατεία, παιδική χαρά και πολιτιστικό κέντρο, στη συνοικία Ιπποκράτης, εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.


Ενόψει της συζήτησης του θέματος αύριο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων, απευθύνει κάλεσμα στους γονείς να παραστούν (τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας) στις 12:30 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας (Δημαρχείο, 3ος όροφος), για να καταθέσουν τη θέση τους.
Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ενόψει της εισήγησης της επικείμενης τροποποίησης του σχεδίου πόλης της Λάρισας σχετικά με ακίνητο της συνοικίας μας και συγκεκριμένα σχετικά με το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 25ο Νηπιαγωγείο, το 27ο Δημοτικό, το 10ο Γυμνάσιο και το 10ο Λύκειο Λάρισας, αναφέρουμε ότι το οικόπεδο αυτό είναι χαρακτηρισμένο στο σχέδιο πόλης ως προοριζόμενο για πλατεία, παιδική χαρά και πολιτιστικό κέντρο εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον.
Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2019 το θέμα του αποχαρακτηρισμού μεγάλου μέρους του εν λόγω οικοπέδου (θα έμενε υπόλοιπο για πλατεία μόνο 5 στρέμματα αυτού) συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας με κείμενο τουλάχιστον 2.000 υπογραφών κατοίκων της συνοικίας μας. Τονίσαμε την ανάγκη η συνοικία μας να αποκτήσει πλατεία (που εκτός των άλλων θα καταστεί ασφαλής χώρος για τα παιδιά), πολιτιστικό κέντρο και παιδική χαρά. Σημειωτέο ότι το μισθωμένο κτίριο που στεγάζει σήμερα τη λέσχη πολιτισμού είναι άκρως ακατάλληλο για τον σκοπό αυτόν. Επιπλέον, ζητήσαμε να εξασφαλιστεί και χώρος για ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου για το 25ο Νηπιαγωγείο, το οποίο συστεγάζεται με το 27ο Δημοτικό.
Δυστυχώς, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη 30/9/2020 πρόκειται να εισηγηθεί την αποδέσμευση του χώρου, αυτήν τη φορά αφήνοντας ακόμα μικρότερο εμβαδόν από τα 5 στρέμματα μόνο για την κατασκευή της πλατείας και όχι πλέον για παιδική χαρά, πολιτιστικό κέντρο και κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση του νηπιαγωγείου.
Κάνουμε εκ νέου έκκληση στις Τοπικές Αρχές να ιεραρχήσουν υψηλά το αίτημά μας και να πραγματοποιήσουν το καθήκον τους για εύρεση οριστικής λύσης, ώστε οι χώροι αυτοί να μην αποδεσμευτούν και να αξιοποιηθούν (έστω και μετά από 30 χρόνια) όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, προς χρήση των κατοίκων και κυρίως των παιδιών της συνοικίας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass