ΕΛΓΑ και Δήμος Τεμπών στα Αμπελάκια

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΣΤΑΝΟΠΕΡΙΒΟΛΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 15:32

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Την πληγείσα περιοχή από την πρόσφατη ανεμοθύελλα και ισχυρή βροχόπτωση, επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο από τον Δήμο Τεμπών και τον ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, και τον επόπτη του ΕΛΓΑ της Π.Ε. Λάρισας κ. Βασ. Σπανό.


Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων. Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν είναι μεγάλες, καταστρέφοντας μεγάλο ποσοστό της αναμενόμενης παραγωγής στην καλλιέργεια καστάνου, συνολικής έκτασης περίπου 2.500 στρεμμάτων.
Ο κ. Μανώλης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Οι ζημιές από την ισχυρή ανεμοθύελλα και την ισχυρή βροχόπτωση της 26ης Σεπτεμβρίου είναι μεγάλες. Σήμερα επισκεφθήκαμε την πληγείσα περιοχή μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ της Π.Ε. Λάρισας κ. Βασ. Σπανό, για μία πρώτη αυτοψία και διαπιστώσαμε αυτό που μας μετέφεραν από την πρώτη στιγμή οι αγρότες. Ήδη έχει δοθεί εντολή, έχει γίνει αναγγελία της ζημιάς και αναμένεται στο επόμενο 15/νθήμερο οι αγρότες να καταθέσουν προσωρινή δήλωση ζημιάς, σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων ζημιάς, θα ακολουθήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις για το μέγεθός της, το οποίο και φαίνεται να είναι πραγματικά μεγάλο. Για τον λόγο αυτό, για μία ακόμη φορά, ζητάμε σωστές, δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις».
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τσιλίκης και καστανοπαραγωγοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass