«Εφυγε» ο παπα-Στάθης της Ελασσόνας

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 15:00

Συγκίνησε την τοπική κοινωνία της Ελασσόνας, τη γύρω περιοχή (Ολυμπιάδα, Τσαριτσάνη, Στεφανόβουνο, κ.ά.), το Ποντιακό στοιχείο της και όχι μόνο η πρόσφατη «κοίμηση» του συνταξιούχου ιερέα – πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευσταθίου Πετρίδη, που «έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών.


Πρόσφατα, στη γιορτή του Αγίου Ευσταθίου, στην εκκλησία της 361 Π.Α.Π., ο παπα – Στάθης (...όπως τον γνώριζε ο κόσμος) δεν εμφανίστηκε να συλλειτουργήσει με τον μητροπολίτη και άλλους ιερείς, κάτι που συνήθιζε να κάνει τα τελευταία χρόνια, στα ονομαστήριά του.
Λίγες μέρες αργότερα, μετά τη γιορτή του, η τοπική κοινωνία μάθαινε για τον θάνατο του σεμνού κληρικού, που διακρινόταν για την ευγένειά του και την αθόρυβη δραστηριότητά του, παρά τη συνταξιοδότησή του.
Ο εκλιπών παπα – Στάθης, που γεννήθηκε από πρόσφυγες γονείς στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας, διέμενε στην Τσαριτσάνη.
Στην Εξόδιο Ακολουθία, στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Στεφανοβούνου, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ιερείς της Μητρόπολης Ελασσώνος και της Μητρόπολης Κοζάνης και Σερβίων.
Στον επικήδειό του, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στις αρετές, στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος κληρικού και στάθηκε ιδιαίτερα στην αφοσίωσή του στην Εκκλησία και στην υπακοή που τον διέκρινε προς όλες τις αποφάσεις της τοπικής Εκκλησίας και των μητροπολιτών της. Χαρακτηριστικά, τα όσα «κατέθεσε» ο κ. Χαρίτων, συγκινημένος: «Ο π. Ευστάθιος ήταν πάντα αφοσιωμένος στην Εκκλησία και υπάκουος ακόμη και ως συνταξιούχος κληρικός. Όταν η τοπική μας Εκκλησία ήθελε να καλύψει κάποια κενά, κάποιες λειτουργίες, πάντα τον καλούσε και ο ίδιος με χαρά πήγαινε και κάλυπτε τα όποια λειτουργικά κενά.
Χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 από τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Σεβαστιανό και ιερέας το 1977. Υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Αετοράχης και τέλος στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Στεφανόβουνου.
Όλοι είμαστε ευγνώμονες για ό,τι εκείνος προσέφερε και κλίνουμε το γόνυ στη σεπτή σορό του και δεόμεθα με όλη την καρδιά μας προς τον Κύριο...».

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτ.: Βαγγέλης Σαπουνάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass