Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενας βαριά τραυματίας και ένας κρατούμενος για… παρ’ ολίγον τροχαίο

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ «ΛΟΓΟΥΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 21:01

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε προχθές η εισαγγελέας υπηρεσίας με αφορμή την αντιπαράθεση δύο Λαρισαίων για «λόγους οδικής συμπεριφοράς» που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 39χρονου Λαρισαίου και την κράτηση ενός δεύτερου Λαρισαίου 24 χρονών.


Ένα παρ’ ολίγον τροχαίο που κάτω από άλλες συνθήκες -με δεδομένο μάλιστα ότι όχι μόνο δεν υπήρξαν τραυματισμοί οδηγών ή επιβαίνοντων στα εμπλεκόμενα οχήματα, αλλά δεν υπήρξαν καν υλικές ζημιές- οι οδηγοί θα έλεγαν «ευτυχώς» που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Στο προχθεσινό «τροχαίο» στη διασταύρωση των οδών Φλωρίνης και Φαρσάλων δεν συγκρούστηκαν καν τα οχήματα, αλλά ο ένας οδηγός – κάτω από συνθήκες που καταγράφονται σε μαρτυρίες - ζήτησε «εξηγήσεις» από τον δεύτερο οδηγό.
Έτσι ο 24χρονος «ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας» απώθησε με τα χέρια του τον 39χρονο ο οποίος πέφτοντας στο οδόστρωμα «χτύπησε στο οπίσθιο μέρος της κεφαλής» με αποτέλεσμα να προκληθούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ
Το παρ’ ολίγον τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης όταν ο 24χρονος με το επιβατικό αυτοκίνητό του κινούνταν επί της οδού Φαρσάλων με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
Στη διασταύρωση με την οδό Φλωρίνης, ο 39χρονος οδηγώντας το επιβατικό του αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να εξέλθει επί της οδού Φαρσάλων, ανέκοψε την πορεία του και τραβώντας το χειρόφρενο ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του από το οποίο και κατέβηκε στη συνέχεια. Δηλαδή τα δύο αυτοκίνητα δεν συγκρούστηκαν καν, αφού ακινητοποιήθηκαν έγκαιρα από τους οδηγούς.
Ο 39χρονος κάτω από συνθήκες που ερευνώνται (σ.σ. περιγράφονται στις μαρτυρίες) ζήτησε εξηγήσεις από τον 24χρονο που έτυχε να πηγαίνει στον προορισμό του.
Οι θαμώνες της γειτονικής καφετέριας ακούγοντας τα φρεναρίσματα των αυτοκινήτων δεν πίστευαν τα όσα ακολούθησαν, βλέποντας αιμόφυρτο τον 39χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης να διακόπτουν την κυκλοφορία προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Η αιματοβαμμένη άσφαλτος δημιούργησε μάλιστα την ψευδή εντύπωση στους διερχόμενους πως θα προηγήθηκε κάποιο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα ή παράσυρση πεζού κ.λπ. Την εξέλιξη δεν πίστευε ούτε και ο 24χρονος έτερος οδηγός, που ενώ πρόλαβε επίσης και φρενάρισε, τελικά βρέθηκε κρατούμενος καθότι κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο 39χρονος οδηγός, με αφορμή και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από την πτώση, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο 24χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για σωματική βλάβη που προκλήθηκε στον 39χρονο από την πτώση στο οδόστρωμα ως συνέπεια της απώθησης.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ
Σε βάρος του 39χρονου κατέθεσε μήνυση ο 24χρονος δηλώνοντας πως βρισκόταν «σε κατάσταση άμυνας» όταν «ανεξήγητα» του «επιτέθηκε» ο άλλος οδηγός «κλωτσώντας» μάλιστα την πόρτα του αυτοκινήτου του προτού καν κατέβει από αυτό και τελικά από παρ’ ολίγον «θύμα» τροχαίου, κατηγορείται ως «δράστης» πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Ο 24χρονος, μετά από ένα βράδυ στα Κρατητήρια, την επομένη αφέθηκε τελικά ελεύθερος αφού νωρίτερα η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί η γνωμάτευση από ιατρούς της κλινικής για την κατάσταση της υγείας του νοσηλευόμενου, ο οποίος θα κληθεί επίσης να καταθέσει για το πώς συνέβη το γεγονός.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Σχετικά Άρθρα