«Δίκαια τα αιτήματα των παιδιών»

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 16:55

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έστειλαν γονείς μαθητών του Γενικού Λυκείου Αγιάς, εκφράζοντας, μετά τη δεκαπενθήμερη κατάληψη των μαθητών, η οποία έληξε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, τη συμπαράσταση στα δίκαια, όπως λένε, αιτήματα των παιδιών.


Η επιστολή έχει ως εξής:
«Θεωρούμε αναγκαία όσο ποτέ την επίλυση των προβλημάτων που θέτουν οι μαθητές και διεκδικούν μέσω της κατάληψης του σχολείου τους.
Ακούσαμε προσεκτικά και προτείναμε στα παιδιά τη διακοπή της κατάληψης ως ένδειξη καλής θέλησης και αναγκαιότητας.
Ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του σχολείου και τον σύλλογο διδασκόντων για την κατάσταση του σχολείου.
Η μόνη απόσταση, που είναι πραγματικότητα, είναι εκείνη που χωρίζει την ηγεσία του Υπουργείου από πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και από τις αγωνίες μαθητών και γονιών και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, και είναι τεράστια.
Στηρίξαμε, τόσο εμείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς υποδομή για όλα τα παιδιά.
Μετά από τρεις μήνες τίποτα δεν οργανώθηκε όπως έπρεπε.
Ζητάμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας έχει κενές αίθουσες και αναφέρουμε ότι υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι αποκλείονται από τη γνώση σε ένα τμήμα 27 μαθητών. Η μάσκα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αναγκαιότητα όσο και οι αποστάσεις.
Η επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη σε τμήματα πολυπληθή, όπου η επικοινωνία είναι μόνο δυσχερώς λεκτική.
Απαιτούμε την άμεση διάσπαση της Β’ Λυκείου, ώστε να γίνουν τρία τμήματα από δύο, όπως ακριβώς ήταν και πέρυσι κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020. Μια περίοδο με αυξημένο υγειονομικό κίνδυνο λόγω Covid – 19, τα παραπάνω θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, όταν η οδηγία του Μαΐου προέβλεπε έναν μαθητή ανά 7 τετραγωνικά μέτρα.  
Αναμένουμε την καταφατική απάντησή σας, εντός της εβδομάδος, λόγω του εξαιρετικώς επείγοντος του θέματος, διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι η θέση μας θα είναι δίπλα στα παιδιά μας. Με εκτίμηση, οι γονείς του Γενικού Λυκείου Αγιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass