«Καμία ανοχή και εφησυχασμός στο ναζιστικό δηλητήριο»

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 16:40

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η 7η Οκτωβρίου είναι μία ιστορική μέρα για το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα, είναι μια όμορφη μέρα.


Είναι η μέρα της κυρίας Μάγδας και του μαστρο-Τάκη, των γονιών του Σαχζάτ Λουκμάν. Η δικαστική απόφαση επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία για καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Είναι δικαίωση για όλους τους ανώνυμους που δεκαετίες τώρα είναι θύματα των φασιστών ως οργάνων των αφεντικών και του ρατσισμού τους.
Η εγκληματική οργάνωση θα πάρει αυτό που της αξίζει, αλλά δεν ξεμπερδέψαμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο φασισμός δεν θα νικηθεί μέχρι να νικήσουμε τον καπιταλισμό που τον θρέφει και που τον φέρνει στο προσκήνιο όταν τον χρειάζεται. Ο αντιφασιστικός αγώνας με τον λαό στον δρόμο συνεχίζεται.
Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι φασίστες ξέρουν να κρύβονται μέσα στα νομιμόφρονα πολιτικά κόμματα που σήμερα σήκωσαν τη σημαία του αντιφασισμού.
Αύριο ίσως εμφανιστεί κάποιο άλλο ναζιστικό μόρφωμα στην πολιτική σκηνή, να φτιασιδωθεί και να πείσει τους πολιτικά αμόρφωτους ότι αξίζει τη στήριξή τους. Τότε η νίκη θα μετατραπεί σε ήττα. Γι’ αυτό δεν φτάνει μια δικαστική απόφαση, για να ξεμπερδέψουμε. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας τι ήταν ο ναζισμός-φασισμός, να τους πάμε στην Πυριτιδαποθήκη, στο Μεζούρλο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Άουσβιτς… Να τους μάθουμε την ιστορία, δίχως συμψηφισμούς, δίχως «ναι μεν αλλά». Αυτό το «αλλά» είναι που τρέφει το φίδι.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τις σχολές, μέχρι την οριστική συντριβή του φασισμού και του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και τρέφει ξανά και ξανά τον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σκοταδισμό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass