Λιακούλη: Νίκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 16:40

Στις βελτιωτικές αλλαγές που αποδέχτηκε η κυβέρνηση και επήλθαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από παρεμβάσεις της ίδιας ως ειδικής αγορήτριας και των συναδέλφων της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, αναφέρεται σε δελτίο τύπου η βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη.


Όπως σημειώνει, ο υπουργός Εσωτερικών με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 29 το τροποποίησε ριζικά και πλέον, η παράταση της διάρκειας του προγράμματος που αρχικά δόθηκε έως 31.12.2020, αφήνοντας έτσι έκθετους πολλούς εργαζόμενους, τόσο εργασιακά, όσο και νομικά, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διορισμού τους, τώρα δίδεται «μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 στις αντίστοιχες θέσεις, αφού ειδικά για την Προκήρυξη αυτή, δεν έχουν εφαρμογή διατάξεις για την πρόσληψη επιτυχόντων με προσωρινούς πίνακες».
Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής πέτυχε και τη ρητή αναδρομική ισχύ σε ολόκληρο το άρθρο, αφού πλέον ρητά διατυπώθηκε πως κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται, ενώ η ισχύς του παρόντος άρθρου άρχεται από την 01.10.2020».
«Αυτή ήταν μια σπουδαία πολιτική νίκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονται σε αυτό, δεδομένου ότι ο σχετικός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις (4K/2020 για 2.909 θέσεις) είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν καν εκδοθεί οι Προσωρινοί Πίνακες αποτελεσμάτων.
Με αυτή τη «μικρή πολιτική μας νίκη» εξασφαλίσαμε κάτι πολύ μεγάλο: ότι η ψυχή του Προγράμματος, οι εργαζόμενοί του, δεν θα είναι πια πολιτικοί «όμηροι» κανενός.
Γιατί ο αγώνας τους, το έργο τους και η συνεισφορά του στον συνάνθρωπο είναι τέτοια, που καμιά πολιτική «ομηρεία» δεν τους αξίζει», αναφέρει η Λαρισαία βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass