Βοήθημα επανασύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Δήμος Αγιάς καλεί τους δικαιούχους

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 16:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Σύμφωνα με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, κι ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, χορηγείται βοήθημα επανασύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς, τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, της ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιούχοι του ειδικού αυτού βοηθήματος επανασύνδεσης θα είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και τις 30 Απριλίου 2020, προκειμένου να καλυφθούν και καταναλωτές που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού. Ισχύουν επίσης περιουσιακά κριτήρια.
Το ύψος του εφάπαξ βοηθήματος καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Καλύπτεται το σύνολο της οφειλής όταν αυτή δεν ξεπερνά τις 6.000 ευρώ, το 75% από 6.001 έως 9.000 ευρώ, το 50% από 9.001 έως 12.000 ευρώ και το 30% από 12.001 ευρώ και πάνω.
Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, το πλήθος των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι καταναλωτές που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής έως και τις 30.04.2020, υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, προς την επιτροπή, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά: Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της, πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω, βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Αγιάς, στο τηλέφωνο 24943-50.116 και στο email: info@dimosagias.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass