Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγέλλει μείωση της ΚΑΠ των ΟΤΑ

Ο Παν. Σαρχώσης κατηγορεί τον υπ. Εσωτερικών για «νεοτερικό κοτζαμπασισμό»

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 18:48

«Δεν μπορώ να θυμηθώ από το 1986 που ασχολούμαι με τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλον υπουργό Εσωτερικών να είναι σε τροχιά πρωτοφανούς σύγκρουσης με την ΚΕΔΕ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, ελέγχεται αποκλειστικά από την κυβερνητική παράταξη», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, επισημαίνοντας:

«Επίσης, δεν μπορώ να θυμηθώ – με όποιες επιφυλάξεις – άλλη περίπτωση η ΚΕΔΕ να προετοιμάζεται ακόμα και για δικαστική προσβολή υπουργικής απόφασης που «βάζει χέρι» στην κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ) των Δήμων.
Και όλα αυτά γιατί πριν από μερικές ημέρες με αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική αντίληψη και πρακτική – όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ – υπήρξε απόφαση του υπουργού να χρηματοδοτήσει με 2.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης – ΕΕΤΑΑ – η οποία βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο φίλων – συνεργατών του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου. Και όλα αυτά – πάντα σύμφωνα με την ΚΕΔΕ - με απαράδεκτη και υποτιμητική για την Αυτοδιοίκηση μεθόδευση. Και - το κυριότερο - παράνομη, καθώς απαιτείται από τον νόμο να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ, η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΕΕΤΑΑ.
Περιφρόνηση του νόμου, πελατειακή λογική, αντίληψη για κράτος λάφυρο. Τεκμηριώνεται για μία ακόμα φορά αυτό που είχα περιγράψει προσφάτως ως «νεοτερικό κοτζαμπασισμό».

Σχετικά Άρθρα