Στη σκιά της ανησυχίας εξαιτίας των δέντρων

ΟΙ «ΝΗΣΙΩΤΕΣ» ΣΙΦΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΑΔΕΥΤΟΥΝ - ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΟΡΑΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2020 15:50

Οι αντιδήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται, η υπηρεσία Πρασίνου συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, οι γείτονες εξακολουθούν να ενημερώνουν τακτικά αρμοδίως, αλλά εδώ και χρόνια περιμένουν χωρίς αποτέλεσμα. Και εν τέλει θα θεωρηθεί άθλος εφόσον κλαδευτούν κάποια στιγμή τα πελώρια πλατάνια που περιβάλλουν τον 6ο Παιδικό Σταθμό στη Νεράιδα.


Τα κλαδιά των θεόρατων δέντρων φουντώνουν και μαζί τους και η ανησυχία των περιοίκων στις οδούς νήσων Σίφνου και Σερίφου, εκεί που διασταυρώνονται με την Εχεκρατίδα. Η άπλα που τους προσφέρθηκε με τον ελεύθερο χώρο του παιδικού σταθμού αξιοποιείται δεόντως από τα πλατάνια, το ύψος των οποίων ξεπερνά πλέον τα τριώροφα κτίσματα μετά πυλωτής. Και δεν είναι μόνο που η πλούσια φυλλωσιά τους κατεβαίνει αυτήν την περίοδο στο οδόστρωμα φράσσοντας και φέτος τα φρεάτια της αποχέτευσης, αυτό είναι το λιγότερο. Οι παρόδιοι ανησυχούν κυρίως βλέποντας στις ειδήσεις περιστατικά σε άλλες περιοχές όπου καταιγίδες ξεριζώνουν δέντρα και φοβούνται μήπως κάποια μέρα τους έρθει ο πλάτανος στο κεφάλι. Και στις στέγες τους προκαλώντας ζημιά στα σπίτια τους.
Το ύψος και το άνοιγμα των συγκεκριμένων ακλάδευτων δέντρων δημιουργεί ευρύ μέτωπο αντίστασης στον άνεμο και τα καθιστά πιο ευάλωτα, θεωρούν ότι το φορτίο τους επιβάλλεται να ελαφρωθεί με αυστηρό κούρεμα. Λογικά η ίδια ανησυχία για τον διαγραφόμενο κίνδυνο θα πρέπει να υπάρχει και στους υπεύθυνους του περιβαλλόμενου δημοτικού παιδικού σταθμού που μάλλον θα έχουν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass