Στο μικροσκόπιο των βαλκανικών κρατών ο κύκλος διανομής του νερού στις πόλεις

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 15:15

Απόψεις και προτάσεις, σχετικά με τη διαχείριση του πόσιμου νερού σε αστικές περιοχές, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υδατικών και ενεργειακών πόρων, παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο διαδικτυακού εργαστηρίου

μεταξύ εκπροσώπων χωρών της βαλκανικής χερσονήσου και της Ανατολικής Μεσογείου, που οργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ). Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Κύκλος αστικού νερού – Ενέργειας: από την πηγή στον τελικό καταναλωτή και επιστροφή στο περιβάλλον, WATenERgy CYCLE», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Balkan-Mediterranean και συμμετέχουν ως εταίροι τα εξής κράτη: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος, Αλβανία και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, από την περιοχή της Βαλκανικής και της Μεσογείου. Κατά την έναρξη του εργαστηρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Μαβίδης και ακολούθησαν εισηγήσεις αρμόδιων στελεχών, εκπροσώπων όλων των εταίρων, οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις πολιτικής για την τιμολόγηση και την αποδοτικότητα του νερού, καθώς επίσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δίκτυα της ύδρευσης. Το εργαστήρι ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.
Να σημειωθεί ότι το έργο WATenERgy CYCLE, αποτελεί ένα εργαλείο για τον από κοινού σχεδιασμό, την κατάρτιση και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και πολυεπίπεδης προσέγγισης του αστικού, αγροτικού και βιομηχανικού περιβάλλοντος, μέσα από πιλοτικές δράσεις εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ελέγχου και μείωσης της ενέργειας και των διαρροών στον κύκλο διανομής του νερού, δράσεις δικτύωσης, εκπαίδευσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass