Υπόδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους Κουβανούς γιατρούς

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 15:55
Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρισα  παρουσία της πρέσβειρας της χώρας, Zelmys Maria Dominguez Cortina Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρισα παρουσία της πρέσβειρας της χώρας, Zelmys Maria Dominguez Cortina

Η πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, βρέθηκε χθες στη Λάρισα προσκεκλημένη του ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, σε μια εκδήλωση στο πλαίσιο του αιτήματος που είχε υποβληθεί για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία «Χένρι Ριβ» και τους Κουβανούς ήρωες γιατρούς. Σημειώνεται πως πάνω από 3.500 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σήμερα σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250.000 ασθενείς από κορονοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Η πρέσβειρα της Κούβας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με θέμα «Η επανάσταση στην υγεία του λαού και η εθνικιστική της διάσταση», τόνισε πως «δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι, από τον θρίαμβο της Επανάστασης, η Κούβα ξεχωρίζει για την αλληλεγγύη της και τον διεθνισμό της. Ο ρόλος της διεθνιστικής συνεργασίας της Κούβας στους τομείς της υγείας και της βιοτεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός για πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο. Για πολλά χρόνια η Κούβα έχει στείλει ιατρικές αποστολές σε διάφορες χώρες, έχει υποδεχθεί φοιτητές ιατρικής από άλλες χώρες, έχει στείλει καθηγητές για να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν τις υποδομές υγείας σε φτωχές χώρες. Η Κούβα και οι Κουβανοί επαγγελματίες υγείας αποτελούν πυλώνα διεθνιστικής αλληλεγγύης, χάρη στον αλτρουισμό τους και τον ηρωισμό τους». Ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, προλόγισε την εκδήλωση την οποία και χαρακτήρισε ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς, γέννημα - θρέμμα των κατακτήσεων της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass