Ανησυχία και απολυμάνσεις στην Ελασσόνα

Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 21:49

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Σε κλίμα εύλογης ανησυχίας αλλά και σε «ρυθμούς» αυστηρής εφαρμογής του προβλεπομένου υγειονομικού πρωτοκόλλου, κινείται τις τελευταίες μέρες η Ελασσόνα και η γύρω περιοχή, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.


Εμφανής ήταν χθες Δευτέρα, η περιορισμένη κίνηση στην ήδη «παγωμένη» αγορά και στους δρόμους της πόλης, όπως και η «μετρημένη» παρουσία θαμώνων στα καφέ και στους χώρους εστίασης.
Δεν ήταν λίγα τα άτομα που κυκλοφορούσαν σε εξωτερικούς χώρους φορώντας και την «πολυσυζητημένη» μάσκα.
Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων, για ζωντανές συνδέσεις και τα σχετικά ρεπορτάζ.
Από την πλευρά του Δήμου Ελασσόνας, συνεχίστηκε ευρύς κύκλος απολυμάνσεων.
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, συνεργείο του Δήμου προχώρησε σε έκτακτη επιχείρηση απολύμανσης όλων των εσωτερικών χώρων των σχολείων για τα οποία αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας τμημάτων τους. Το συνεργείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό έκανε σχολαστική απολύμανση στις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των εκπαιδευτικών, τουαλετών, γυμναστηρίων, κυλικείων, κ.λπ.
Ακόμα, χθες Δευτέρα από το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νότιου Τομέα Γιώργος Κατσιούρας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Κώστας Αργυρίου, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό, πραγματοποίησαν απολυμάνσεις σε όλους τους προαύλιους χώρους όλων των σχολείων τόσο της Α’/βάθμιας όσο και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ελασσόνας, στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού, Σαρανταπόρου, Ειδικό Γαλανόβρυσης και Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου, καθώς και στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας.
Με σχετική δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας σημείωσε: «Οι δημότες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ψεκασμοί του Δήμου θα συνεχιστούν αν κριθεί απαραίτητο και δοθεί εντολή εκ νέου από επίσημο φορέα, αυτήν τη στιγμή συστήνουμε ψυχραιμία από όλους και το σημαντικότερο να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν τηρήσουν τα μέτρα».
Δεκάδες αθλούμενοι της περιοχής ήδη βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι και σύλλογοι (πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί) της περιοχής προχώρησαν προληπτικά σε εθελούσια προσωρινή διακοπή των δραστηριοτήτων τους, παρακολουθώντας συνεχώς τις όποιες εξελίξεις.
Τέλος, ακόμα ένα «δείγμα γραφής» των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ήταν και ο Κυριακάτικος ποδοσφαιρικός αγώνας πρωταθλήματος για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ Π.Ο. Ελασσόνας - Αναγέννησης Καρδίτσας, όπου έγινε πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass