«ΕΦΚΑ για πολίτες δύο κατηγοριών...»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2020 16:20

Με γραπτή ερώτησή της προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, παρεμβαίνει σε σχέση με την ανάγκη της άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων ΕΦΚΑ σε απομακρυσμένες περιοχές, ορεινούς δήμους και νησιά, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η δραστική μείωση του Δικτύου Τοπικών Καταστημάτων του ΙΚΑ, αλλά και η σταδιακή κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ, επιτείνει την αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που είτε δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά, είτε γεωγραφικές και μορφολογικές ιδιαιτερότητες -ιδιαίτερα όσων κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές από την έδρα Τοπικού Καταστήματος του ΕΦΚΑ, σε ορεινές περιοχές ή νησιά- τους αναγκάζουν να μετακινούνται από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους στο ΠΥΣΥ ή στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ του νομού, δαπανώντας χρόνο και χρήματα».


Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτάει τους συναρμόδιους Υπουργούς για το αν προτίθενται να εντάξουν την πλήρη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων – συνταξιούχων του ΕΦΚΑ των προαναφερόμενων κατηγοριών στα ΚΕΠ. Αν πάλι όχι, αν προτίθενται να νομοθετήσουν τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και τους Δήμους που το επιθυμούν και θα το αιτηθούν, προκειμένου να διατεθεί ηλεκτρονική διασύνδεση στον Δήμο, ο οποίος με υπαλλήλους του θα ενεργεί για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων–συνταξιούχων των αντίστοιχων Δήμων.
Επιπλέον, η βουλευτής προβαίνει και σε πρόταση προς την κυβέρνηση που έχει να κάνει με την αξιοποίηση των σημερινών ανταποκριτών του ΟΓΑ διευρύνοντας μάλιστα το υπηρεσιακό τους αντικείμενο και μετατρέποντάς τους σε ανταποκριτές του ΕΦΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass