«Επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία κατά πώς τους βολεύει»

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 16:20

«Επέτειοι όπως αυτή δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν απλά μέρες τιμής και μνήμης», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την 76η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, επισημαίνοντας:
«Είναι μέρες που πρέπει να δυναμώνουν τη θέληση και τη φωτιά του αγώνα, να δίνουν ώθηση στην πάλη του λαού μας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος για καλύτερες μέρες.


Η απελευθέρωση της Λάρισας, όπως και όλης της Ελλάδας, ήταν το επιστέγασμα του τιτάνιου αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με κορμό το ΚΚΕ.
Αμέτρητες είναι οι ηρωικές στιγμές που γράφτηκαν με την αυτοθυσία και το αίμα του λαού και της νεολαίας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.
Σήμερα η αστική τάξη, τα κόμματά της και τα επιτελεία της επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία κατά πώς τους βολεύει. Για να συσκοτίσουν ότι ο φασισμός δε γεννιέται στο κενό, είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού.
Για να κρύψουν ότι καθοδηγητής και αιμοδότης της αντίστασης του λαού ήταν το ΚΚΕ. Για να κρύψουν την καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης και του κόκκινου στρατού στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης, στη συντριβή του φασισμού - ναζισμού και στην αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων τους.
Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός που στηρίζουν με νύχια και με δόντια είναι ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει στους λαούς δεινά. Φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι, αυτά είναι που «υπόσχεται» ο καπιταλισμός στους λαούς.
Καμία εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε όλους αυτούς που συστηματικά προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία για να τη «φέρουν στα μέτρα τους». Στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και σε όλους όσους έχουν το θράσος να μιλούν για τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως υπερασπιστή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της χώρας, όταν παραμένει η πληγή της κατοχής της Κύπρου.
Στην κυβέρνηση που συνεχίζοντας στη ρότα του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί το δόγμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας που εμπλέκει τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και στοχοποιεί γειτονικούς λαούς. Στην κυβέρνηση και σε όλες τις δυνάμεις που ράβουν κουστούμι στον λαό για να πληρώσει για μία ακόμα φορά τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος που υπηρετούν.
Σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις ως εχθρική ενέργεια και ενισχύουν το νομοθετικό πλαίσιο της καταστολής. Καμία εμπιστοσύνη σε όσους ξέπλυναν τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και τώρα αναγορεύονται σε υπερασπιστές της «δημοκρατίας».
Αντίθετα, είναι ανάγκη να έχουμε εμπιστοσύνη στον οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα, τιμώντας την επέτειο της απελευθέρωσης, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά. Για να πάνε οι φασίστες και το σύστημα που τους γεννά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass