Στο Μακρυχώρι η 1η Γιορτή Παραδοσιακού χορού και Τραγουδιού, "Χορεύω Ελληνικά και Παραδοσιακά"

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2014 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:36

   Σε μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο στο Μακρυχώρι Λάρισας η 1η Γιορτή Παραδοσιακού χορού και Τραγουδιού, "Χορεύω Ελληνικά και Παραδοσιακά", αφιερωμένη στο τόπο μας και το Μακρυχώρι, από την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΤΩΝ.  Μια εκδήλωση που έβαλε τις βάσεις για διοργάνωση κάθε χρόνο, δίνοντας κάθε φορά βαρύτητα στις ιδιαίτερες παραδόσεις του Τόπου μας και της Πατρίδας μας γενικότερα. Στο κατάμεστο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, Μακρυχωρίτες, φιλοξενούμενοι, επισκέπτες, αλλά και άλλοι δημότες του Δήμου Τεμπών ταξίδεψαν με τα τραγούδια και τους ήχους των δημοτικών μας τραγουδιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.  Συναισθήματα χαράς, λησμονιάς αλλά και αναμνήσεις ξύπνησαν αυτό το βράδυ.

   Πριν την έναρξη, καλωσόρισαν τον κόσμο και τις χορευτικές ομάδες οι εκπρόσωποι της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΤΩΝ τονίζοντας ότι: «Σήμερα που η παγκοσμιοποίηση έχει απλώσει τα πλοκάμια σε κάθε χώρα, σε κάθε επίπεδο και απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα, η παράδοση, ο χορός, τα ήθη και τα έθιμα είναι πλέον ο «κυματοθραύστης» σ’ αυτή τη λαίλαπα και η ελπίδα για να κρατηθεί όρθια η Πατρίδα μας και κυρίως οι αξίες και τα ιδανικά που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Εδώ διαφαίνεται ο σημαντικός ρόλος που έχει να επιτελέσει για μια ακόμα φορά ο παραδοσιακός χορός και η παράδοσή μας γενικότερα. Και εδώ διαπιστώνεται η μεγάλη χρησιμότητα εκμάθησης των παραδοσιακών μας χορών στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές. 

    Η παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους. Συνάμα αποτελεί και προϋπόθεση για την ύπαρξη του πολιτισμού.  

    Γι’ αυτό το σκοπό, η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΤΩΝ από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της, μαζί με τις διάφορες δραστηριότητες στήριξης της νεολαίας, έθεσε και τις βάσεις της διάδοσης του πολιτισμού μας δημιουργώντας ομάδες εκμάθησης παραδοσιακού χορού και σήμερα αυτή η προσπάθεια φτάνει τα 130 μέλη όλων των ηλικιών».   

Στο Φεστιβάλ συμμετείχε ο Αθλητικός & Μορφωτικός Σύλλογος ΒΙΓΛΑ Πισοδερίου Φλώρινας, ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Αθλητικός Σύλλογος «Ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ» Δυτ. Μακεδονίας, Ομάδα Ποντιακών Συλλόγων από την Εορδαία της Μακεδονίας, καθώς και δύο χορευτικά τμήματα εφήβων και το τμήμα γυναικών της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΤΩΝ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ. Τεμπών κ. Αστέριος Σαϊτης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην δήμαρχος Δ. Μακρυχωρίου κ. Θωμάς Τσέτσιλας, όπου παρέδωσαν και τα αναμνηστικά συμμετοχής μαζί με ένα ιστορικό σημείωμα για το Μακρυχώρι, που συνέταξε ο πρώην Δήμαρχος. Την επιμέλεια της χορευτικής παράστασης είχε ο χοροδιδάσκαλος – γυμναστής Βαγγέλης Μάγειρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass