Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 15:10

Χωρίς παρέλαση φέτος η εθνική επέτειος

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και τμημάτων των Εν. Δυνάμεων και των Σωμάτων

Ασφαλείας, θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στη Λάρισα και τις άλλες πόλεις του νομού, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε η Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα γίνουν οι κάτωθι εκδηλώσεις: Ενόψει της επετείου, γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
* Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου:
- Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη Έπαρση Σημαίας.  Ώρα 10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Διβάνη Ελένη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Λάρισας. Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των πολιτικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας θα γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα, που διοργανώνει ο Δήμος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Στις 8:00 θα γίνει η έπαρση σημαίας, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας της εκφώνησης του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, θα τελεστεί στις 11:10 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός ύμνος.

 

ΕΛΓΑ: Από βδομάδα οι προκαταβολές για τον «Ιανό»

Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ η πληρωμή της προκαταβολής και των εξοφλήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον κυκλώνα «Ιανό». Αυτό ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στην οποία συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των υποκαταστημάτων για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά την προώθηση του εκτιμητικού έργου των ζημιών. Παράλληλα, αποφασίστηκε να αποσταλούν το ταχύτερο δυνατόν τα νέα πορίσματα, καθώς και η καταχώρισή τους στα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει άμεσα τόσο η προκαταβολή, όσο και η εξόφληση αποζημιώσεων στους δικαιούχους και σε αυτές τις περιπτώσεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, «η ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου, καθώς και η εξόφληση των αποζημιώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021, όπως ορίζει η διάταξη του νόμου 4737/2020, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας, η γενική διευθύντρια, Χρυσούλα Γάσπαρη, ο προϊστάμενος του Τμήματος στη Διεύθυνση Ασφάλισης και Ενισχύσεων, Σταύρος Καουκάκης και οι προϊστάμενοι των υποκαταστημάτων Λάρισας, Μιχάλης Λιόντος, Πάτρας, Γιώργος Κεχαγιάς και Λαμίας, Χρήστος Λιάλιος.

 

Την Τρίτη οι λαϊκές της Τετάρτης

Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, οι Λαϊκές Αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή α) στη συνοικία Άγιος Αθανάσιος στην οδό Καλλιθέας και β) στη συνοικία Νεράιδα στην οδό Λατταμύα, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν, δηλαδή την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στους ίδιους χώρους. Οι Λαϊκές αγορές της Τρίτης α) στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Παλαιολόγου και β) στη συνοικία Αμπελόκηποι στην οδό Γρηγοροπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Από τον Δήμο Λαρισαίων υπενθυμίζεται: «ότι κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-03-2020».


Μελέτη κόστους- οφέλους για το ημιτελές φράγμα Αγιονερίου

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη σκοπιμότητας για το φράγμα Αγιονερίου στην Ελασσόνα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση της μελέτης, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. «Υπογράψαμε τη σύμβαση για τη μελέτη σκοπιμότητας του πολύπαθου έργου του φράγματος Αγιονερίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Το συγκεκριμένο έργο το 2011, όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, το βρήκαμε ημιτελές, σε διαμάχη με την εργοληπτική εταιρεία και μη χρηματοδοτούμενο από την Πολιτεία. Για να συνεχιστεί το έργο και να πείσουμε για τη χρηματοδότησή του, χρειαζόμαστε επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών και των υδρολογικών δεδομένων. Η μελέτη πάνω στην οποία στηρίχθηκε η υλοποίηση του έργου αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επαρκής. Γι’ αυτό μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου προχωράμε σε μελέτη κόστους - οφέλους. Η ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου περιλαμβάνεται στα προτεινόμενα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης» προσθέτει ο περιφερειάρχης.


Τιμάται σήμερα η ημέρα ίδρυσης Ηνωμένων Εθνών

Η επέτειος της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών θα γιορταστεί σήμερα στη Λάρισα με τις εξής εκδηλώσεις: Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ, από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Ώρα 10.00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων στην πόλη της Λάρισας από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των πολιτικών αρχών.

 

Διακοπή κυκλοφορίας σήμερα στην οδό Νικηταρά

Διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων, σήμερα Σάββατο, κατά τις ώρες 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο τμήμα της οδού Νικηταρά, από την 23ης Οκτωβρίου ως την οδό Λάμπρου Κατσώνη, λόγω εργασιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, στη συμβολή της Νικηταρά με τη Λάμπρου Κατσώνη και στο πλαίσιο ανάπλασης της Λ. Κατσώνη.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νεάπολη

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η 1η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία της Νεάπολης.
Το συμβούλιο της κοινότητας καλεί τους κατοίκους, εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Πρόσκληση για εθελοντισμό από την εταιρεία Alzheimer

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών νομού Λάρισας, με ανακοίνωσή της προσκαλεί για εθελοντισμό από τους κλάδους νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνικής εργασίας, σωματικής αγωγής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, πληροφορικής υγείας και Design, διοίκησης επιχειρήσεων και φοιτητές για πρακτική άσκηση στους ανωτέρω κλάδους.

 

Πανηγυρίζει η «Εσφαγμένη» στην ενορία Πέτρου και Παύλου

Τη σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Εσφαγμένης» θα τιμήσει ο Ιερός Ναός των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλεώς μας αύριο Κυριακή 25 Οκτωβρίου.
Φέτος η γιορτή της Παναγίας που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου εκάστου έτους συνέπεσε με τη γιορτή της Αγίας Ταβιθά της ελεήμονος προστάτιδος της ομωνύμου ενοριακής διακονίας αγάπης και ποιμαντικής μερίμνης που γιορτάζει την 25η Οκτωβρίου.

 

Εορτάζει η «Αγία Ταβιθά» στην ενορία Πέτρου και Παύλου

Με την ευκαιρία της «Αγίας Ταβιθά» της ελεήμονος εορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Κυριακή 25 Οκτωβρίου η φερώνυμος ενοριακή διακονία αγάπης και ποιμαντικής μερίμνης της ενορίας των Αγ. Αποστόλων Πέτρου-Παύλου Λαρίσης. Προς τον σκοπόν αυτό, θα τελεσθεί την Κυριακή η Θ. Λειτουργία και η ακολουθία του υψώματος μαζί με αρτοκλασία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους όσοι συνδράμουν και συμπαρίστανται στο έργο της εν λόγω ενορίας να παρευρεθεί στη γιορτή.
Αξίζει να σημειωθεί πως η «Αγ. Ταβιθά» παρουσιάζει ένα αξιόλογο έργο, με σειρά εκδηλώσεων ποιμαντικού ενδιαφέροντος, καλύπτοντας έτσι πολλές περιπτώσεις στην ενορία, εκτός ενορίας και εκτός πόλεως όπου χρειαστεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass