Η «Αγία Ταβιθά» σε μοναστήρια της Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 16:28

Με την ευκαιρία της νέας ποιμαντικής διακονίας η ενορία των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της πόλεώς μας -αναφέρει σχετική ανασκοίνωσή της- πραγματοποίησε την καθιερωμένη εξόρμηση στην Προυσιώτισσα και στα μοναστήρια της Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιωτίσσης όπου έγινε η διανυκτέρευση, χώρος γεμάτος ιστορία, αφού εδώ ήταν το ορμητήριο των οπλαρχηγών του ‘21. Φορτισμένοι συναισθηματικά από αυτά που είδαμε και ακούσαμε, μέσα από τα μαγευτικά τοπία της Ευρυτανίας φθάσαμε στο μεγάλο χωριό της Αιτωλίας που γεννήθηκε ο Εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός που με το φλογερό του κήρυγμα όργωσε κυριολεκτικά το υπόδουλο γένος από άκρον σε άκρον, στη συνέχεια βρεθήκαμε στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας. Το μεσημέρι καταλήξαμε στην ενορία του Αγ. Δημητρίου Αγρινίου, μια ενορία με πολλή ζωντάνια και πολλές δραστηριότητες (διατηρεί φάρμα με ζώα, εργαστήρι τυροκομικών προϊόντων, καθημερινά συσσίτια και μεγάλη πνευματική κίνηση στον χώρο της νεότητα, εδώ ακούσαμε πολλά από τον υπεύθυνο της Ενορίας και στο τέλος οι κυρίες μάς πρόσφεραν ένα πλούσιο γεύμα. Πολύ τις ευχαριστήσαμε. Στη συνέχεια φθάσαμε στην Ιερά Μονή Ρέθα, γυναικείο μοναστήρι πάνω από την Αμφιλοχία, όπου η φιλόξενη υποδοχή της μοναχής μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τέλος πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, στιγμές γεμάτες με πλούσιες αναμνήσεις, αλλά και πολλές ευχαριστίες προς όλους, ιδιαίτερα δε στον Σεπτό μας ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο, που με τις ευχές και τις ευλογίες του πραγματοποιήσαμε αυτήν την τόσο εποικοδομητική και πνευματική εξόρμηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass