Οι προτάσεις των Φαρσάλων για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 15:39

Σε διαδικτυακή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, και αυτοδιοικητικών απ’ όλη τη χώρα, συμμετείχε ο δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Μάκης Εσκίογλου.


Η συνάντηση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821 και της συνεργασίας που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε δήλωσή του, ο κ. Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σπουδαίο γεγονός και ορόσημο για την πατρίδα μας.
Ο εορτασμός της εθνικής μας παλιγγενεσίας μπορεί και επιβάλλεται να αναδειχθεί σε μία πυξίδα αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού των ιδανικών και των ιδεωδών εκείνων που αποτέλεσαν τον φωτεινό φάρο που καθοδήγησε τους ήρωές μας και από τη σπίθα της επανάστασης κατέληξε στη φλόγα της απελευθέρωσης.
Ως Δήμος Φαρσάλων κι ως μία περιοχή με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό αποτύπωμα, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις εορτασμού έχοντας καταθέσει δύο προτάσεις.
Η πρώτη αφορά στη διεξαγωγή μίας εικαστικής έκθεσης αντικειμένων στον Πύργο Καραμίχου, αρχείων και όπλων της ελληνικής επανάστασης από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρσάλων.
Η δεύτερη, εφόσον το επιτρέψουν οι ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας, αφορά μία μουσική εκδήλωση με τραγούδια και χορούς από την επανάσταση. Με συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας. Νέοι και νέες ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές, να χορέψουν τούς χορούς που σηματοδοτούν την Ελληνική επανάσταση με δημοτικά τραγούδια.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη και τη θυσία των προγόνων μας. Είναι το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές. Να μην ξεχνάμε.
Να μεταλαμπαδεύουμε τα σπουδαία βήματα των προγόνων μας στα παιδιά μας και στις γενιές που ακολουθούν. Να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ολόκληρο το μεγαλείο των Ελλήνων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass