Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:02

Την Τρίτη οι Λαϊκές της Τετάρτης
Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, οι λαϊκές αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή α) στη συνοικία Άγιος Αθανάσιος στην οδό Καλλιθέας και β) στη συνοικία Νεράιδα στην οδό Λατταμύα, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν, δηλαδή αύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στους ίδιους χώρους.

Οι λαϊκές αγορές της Τρίτης α) στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Παλαιολόγου και β) στη συνοικία Αμπελόκηποι στην οδό Γρηγοροπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Από τον Δήμο Λαρισαίων υπενθυμίζεται ότι: «Κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-03-2020».

 

Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιουστινιανού και 28ης Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζόδρομων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Οδός Ιουστινιανού)» του Δήμου Λαρισαίων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί σήμερα και αύριο:
α) στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Γαλάτη έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου
β) στην οδό Ιουστινιανού από το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Κολοκοτρώνη.

 

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για την εορτή Αγ. Αναστασίας Ρωμαίας
Μεθαύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, στις 7.30 με 12 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, καθώς και την εικόνα της που φυλάσσονται στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Πανηγυρίζει ο Αγ. Δημήτριος στη Νέα Σμύρνη
Συνεχίζονται οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης Λάρισας για τη γιορτή του Μεγαλομάρτυρα.
Σήμερα Δευτέρα 26/10/2020 7.30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. 18.00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
Αύριο Τρίτη 27/10/2020, 7.30: Όρθρος-Θ. Λειτουργία. 17.00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας. Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο 1.

 

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις σε παιδικούς σταθμούς για μαθήματα κολύμβησης
Μέχρι και σήμερα Δευτέρα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για δωρεάν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, γεννηθέντα το έτος 2017. Σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και τη Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων οι αιτήσεις υποβάλλονται στον παιδικό σταθμό φιλοξενίας του παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή τις ώρες 2:30 μ.μ.-15:00 και Πέμπτη τις ώρες 14:30 -15:30 στο Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας.

 

Οι εθελόντριες του ΕΕΣ στο Μουσείο Αντίστασης
Ενόψει των -με περιοριστικά μέτρα σε ισχύ- φετινών επετειακών εκδηλώσεων της Eθνικής επετείου οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας θα επισκεφθούν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από 10-1 το πρωί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ιουστινιανού 42 (παλιές φυλακές) τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Με την επίσκεψη στον χώρο αυτόν θα τιμήσουν την ανθρωπιστική προσφορά της Λαρισαίας Ερυθροσταυρίτισσας του ’40 για τη συμβολή της στον πόλεμο και την κατοχή.

 

Διαδικτυακό συμπόσιο καθηγητών Αγγλικής
Διαδικτυακό συμπόσιο που οργανώνει ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας (ETAL) με το TESOL Greece, υπό την αιγίδα του Larissa Learning City, για καθηγητές Αγγλικών.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές, καθώς και τις περιλήψεις των ομιλιών υπάρχουν στο blog του Συλλόγου http://etal-lar.blogspot.com και στην ιστοσελίδα του TESOL Greece.
Το συμπόσιο θα διεξαχθεί την 1η Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Αιμοδοσία στην πλατεία Νεάπολης
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η 1η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία της Νεάπολης.
Το συμβούλιο της κοινότητας καλεί τους κατοίκους, εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Πρόσκληση για εθελοντισμό από την εταιρεία Alzheimer
Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών νομού Λάρισας, με ανακοίνωσή της προσκαλεί για εθελοντισμό από τους κλάδους νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτών, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνικής εργασίας, σωματικής αγωγής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, πληροφορικής υγείας και Design, διοίκησης επιχειρήσεων και φοιτητές για πρακτική άσκηση στους ανωτέρω κλάδους.

 

Ηλεκτρονικά η παραλαβή της Κατάταξης
Από το ΓΕΣ ανακοινώνεται πως οι στρατεύσιμοι που υποχρεούνται για κατάταξη με τη 2020 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 2020) και εφεξής θα παραλαμβάνουν - εκτυπώνουν το Σημείωμα Κατάταξης αποκλειστικά μέσω του δικτυακού τόπου «www.stratologia.gr», επιλέγοντας το μενού «ΕΙΣΟΔΟΣ» μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet.
Μετά την αυθεντικοποίηση, θα πρέπει να επιλέξουν το μενού «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ» και να το εκτυπώσουν.
Τα Σημειώματα Κατάταξης δεν θα αποστέλλονται πλέον μέσω των Αστυνομικών Αρχών.

 

Τιμούν τον Κατσίφα στην Κακαβιά

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος – «Ελληνοκρατείν», με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης στον Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, μεθαύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. Σύμφωνα με τον Π.Ε.Σ. «εκείνη τη μέρα θα ψαλεί τρισάγιο εις μνήμην του αγνού, ανιδιοτελούς, λεβεντόψυχου Κωνσταντίνου και εν συνεχεία θ’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων, όσων πατριωτικών οργανώσεων παραστούν. Δεν ξεχνούμε το μάθημα που μας δίδαξε το παλικάρι για το πώς κερδίζεται η λευτεριά, με πίστη στον Θεό, με Αγώνα, ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, θα νικήσουμε».
Ο Π.Ε.Σ. απευθύνει θερμή έκκληση προς όλα τα πατριωτικά / εθνικιστικά και τα βορειοηπειρωτικά σωματεία και όλους τους συνειδητοποιημένους Έλληνες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass