Χωρίς παρέλαση φέτος το «ΟΧΙ»

Δοξολογία στον Αγ. Αχίλλιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:07

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και τμημάτων των Εν. Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στη Λάρισα και τις άλλες πόλεις του νομού, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε η Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα γίνουν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
Ενόψει της επετείου, γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
* Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου:
- Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη Έπαρση Σημαίας.
- Ώρα 10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Διβάνη Ελένη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Λάρισας.
- Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων.
Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των πολιτικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας θα γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα που διοργανώνει ο Δήμος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Στις 8:00 θα γίνει η έπαρση σημαίας, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας της εκφώνησης του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, θα τελεστεί στις 11:10 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός ύμνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass