Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΑΚΕ καθηγητών είναι δυνατή και ενωμένη

Ανακοίνωση της γαλάζιας παράταξης

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:15

«Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας δικαιώνεται πλήρως διότι προέβλεψε τον πόλεμο που θα δεχόταν από τον κηδεμόνα των «ακηδεμόνευτων», ο οποίος θεώρησε πως έχασε την ιδιοκτησία του και την προσπάθεια κάποιων που από τον καναπέ του σπιτιού τους επέλεξαν να

αναδειχτούν γκεστ σταρ της εκπαιδευτικής ειδησεογραφίας και έχοντας υποτίθεται πυροσβεστική διάθεση, εκτός του να αυτοθαυμάζονται, θα αναδεικνύονταν στους μεγαλύτερους εμπρηστές και συκοφάντες».
Αυτό αναφέρει η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της, δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του κλάδου.
Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ «είχαμε προβλέψει τις ύβρεις και το δηλητήριο με το οποίο θα πότιζαν τη μεγάλη και ιστορική παράταξη της ΔΑΚΕ ΔΕ και τα στελέχη της (για τους «ακηδεμόνευτους» του μέγα κηδεμόνα, όποιος στηρίζει τις αρχές και τις θέσεις της ΔΑΚΕ ΔΕ είναι κηδεμονευόμενος). Γνωρίζαμε πως δεν θα μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα ότι η εκλεγμένη με τις πλέον δημοκρατικές διαδικασίες (εγγραφές μεγάλου αριθμού μελών και εκλογές, για πρώτη φορά, βάσει του κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ ΔΕ, παρά τον εκφοβισμό και τους τραμπουκισμούς του κηδεμόνα) Τοπική Επιτροπή, θα ήταν με τη συνεχή και συνεπή παρουσία της (στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στις απεργίες, στα σχολεία και στις Γενικές Συνελεύσεις) στην πρωτοπορία των συνδικαλιστικών αγώνων. Δυστυχώς οι λαλίστατοι θεωρητικοί - «πυροσβέστες» ήταν και είναι εξαφανισμένοι».
Η ΔΑΚΕ θεωρεί πως «η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας βιώνει ιστορικές στιγμές, αφού ιδρύθηκαν (πίσω-πίσω) οι ΑΔΗΚ! (κάποια σχέση άραγε με τη ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου;). Ιδρύθηκαν οι «ακηδεμόνευτοι» με έναν και μοναδικό κηδεμόνα τους, τον Κοντσιώτη Κωνσταντίνο, τέως μέλος της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας. Με μία ιδρυτική διακήρυξη μισής! σελίδας, ο κηδεμόνας των «ακηδεμόνευτων» επισημοποίησε τη διασπαστική παράταξη που εδώ και μήνες (ίσως και χρόνια) ονειρεύονταν».
Συνεχίζοντας την ανακοίνωση η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας αναφέρει πως «είναι δυνατή και ενωμένη. Λειτουργεί θεσμικά, συλλογικά και δημοκρατικά όσο ποτέ άλλοτε. Τους διαβεβαιώνουμε πως η περιπέτεια που πέρασε η πλέον δημοκρατική παράταξη το τελευταίο χρονικό διάστημα έληξε και η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας θα συνεχίσει, όπως πάντα πράττει και όπως συμβαίνει και πανελλαδικά, να είναι η μόνη ρεαλιστική και ειλικρινής φωνή που στηρίζει τον εκπαιδευτικό και το λειτούργημά του. Παράταξη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, παρά τον αήθη πόλεμο και τα πρωτόγνωρα εμπόδια που συναντούν συνεχώς στο να επιτελούν το συνδικαλιστικό τους καθήκον, θα συνεχίσουν να τιμούν στο ακέραιο την ψήφο των συναδέλφων και να αδιαφορούν για τον θρασύ απεγνωσμένο λασπολόγο κηδεμόνα, ο οποίος βρισκόμενος σε πλήρες αδιέξοδο τολμά και προσάπτει μόνο στους τρεις συναδέλφους της ΔΑΚΕ (σε οικογενειάρχες πραγματικά ανιδιοτελείς συναγωνιστές) αήθεις μομφές για δήθεν ιδιοτέλεια (εξασφάλιση απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κ.λπ.). Γιατί άραγε ο κ. κηδεμόνας, δεν λέει τα ίδια και για τους αποσπασμένους συναδέλφους των ΣΥΝΕΚ (2) ή των Παρεμβάσεων;
Οι άξιοι εκπρόσωποι της παράταξης στην ΕΛΜΕ (Φούντας Θανάσης, Μπατσίλα Δάφνη και Κωστόπουλος Κώστας) παρά τον καθημερινό αήθη πόλεμο που δέχονται από «ακηδεμόνευτους» και συνοδοιπόρους, δεν πρόκειται να πτοηθούν. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα του μάχιμου καθηγητή και των μαθητών μας».