Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα στις λαϊκές αγορές

ΓΙΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ -«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 21:00

«Επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες. Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας

δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδιαφορία... Όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα», δηλώνει στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, Θαν. Αδαμόπουλος, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται στις λαϊκές αγορές. Ήδη χθες, σε ελέγχους που διενήργησε η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, με τη συμβολή και της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα σε παραβάτες πωλητές και παραγωγούς των λαϊκών αγορών, για μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των πάγκων πώλησης προϊόντων.
Ο Αντιδήμαρχος, από την αρχή εφαρμογής των νέων μέτρων, που επιβάλλει το «επίπεδο 3» του επιδημιολογικού χάρτη, βρέθηκε στους χώρους των λαϊκών αγορών και συγκεκριμένα στη Νεάπολη το περασμένο Σάββατο και χθες στην Ανθούπολη και στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκειμένου να διαπιστώσει τη συμμόρφωση των παραγωγών και πωλητών, στα όσα επιβάλλουν τα νέα δεδομένα. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε στόχο να διαπιστώσει την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων πώλησης προϊόντων, τον αριθμό των επαγγελματιών που επιτρέπεται να συμμετέχουν και τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, «στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου διαπιστώθηκε συμμόρφωση των επαγγελματιών στα νέα μέτρα, ενώ δεν είχαν την ίδια εικόνα οι λαϊκές αγορές χθες, στην Ανθούπολη και στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Στους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι κάποιοι δεν τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων. Την ίδια στιγμή, τους ζητήθηκε να προσαρμοστούν σε όσα επιβάλλει ο νόμος και να στήσουν από την αρχή τους πάγκους τους σε συγκεκριμένα όρια μέτρων. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται πρόστιμα, διότι δεν μπορεί άλλοι να τηρούν πιστά τους κανόνες και τα μέτρα και άλλοι να αδιαφορούν εις βάρος όλων». Απ’ την άλλη, χθες, και στις δύο λαϊκές αγορές, παρατηρήθηκε ότι το συντριπτικό ποσοστό των καταναλωτών, φορούσε μάσκες.ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ,
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, οι λαϊκές αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή: α) στη συνοικία Άγιος Αθανάσιος στην οδό Καλλιθέας και β) στη συνοικία Νεράιδα στην οδό Λατταμύα, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη (27 Οκτωβρίου), στους ίδιους χώρους. Οι λαϊκές αγορές της Τρίτης: α) στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Παλαιολόγου και β) στη συνοικία Αμπελόκηποι στην οδό Γρηγοροπούλου, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Από τον Δήμο Λαρισαίων υπενθυμίζεται: «ότι κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-3-2020».           
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass