Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:02

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και τμημάτων των Εν.

Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα τιμηθεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στη Λάρισα και τις άλλες πόλεις του νομού, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε η Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα γίνουν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
Ενόψει της επετείου, γενικός σημαιοστολισμός μέχρι και τη δύση του ηλίου της αυριανής ημέρας και φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
* Αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου:
- Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
- Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη Έπαρση Σημαίας.
- Ώρα 10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Διβάνη Ελένη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Λάρισας.
- Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων.
Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των πολιτικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για λόγους δημόσιας υγείας θα γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα, που διοργανώνει ο Δήμος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Στις 8:00 θα γίνει η έπαρση σημαίας, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας της εκφώνησης του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, θα τελεστεί στις 11:10 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και στη συνέχεια ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός Υμνος.


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό, που τέθηκαν σε ισχύ στη Λάρισα, οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κιλελέρ θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Στην πρωτεύουσα του Δήμου στη Νίκαια οι εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν με την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου στην πλατεία.
Παρόμοιες εκδηλώσεις, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα τελεστούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μακρυχώρι, έδρα του Δήμου Τεμπών τις πρώην έδρες των Δήμων Αμπελάκια, Πυργετό, Γόννους, Συκούριο αλλά και στα χωριά, λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό που τέθηκαν σε ισχύ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
 - Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών.
- Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων.
- Σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες σχολικές γιορτές, ομιλίες, ποιήματα, σχετικές με την Εθνική Γιορτή μόνο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών.
Αύριο Τετάρτη θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας για 3 λεπτά της ώρας.
Στις 10.15 π.μ. και αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι, αλλά και σε όλο τον Δήμο Τεμπών.
Στη συνέχεια θα ψαλούν επιμνημόσυνες δεήσεις στα Μνημεία των Ηρώων, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με την παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Σχολείων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Αμέσως μετά θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και τέλος θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
Η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, καθώς και η δεξίωση, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass