Την Παρασκευή οι προκαταβολές στους πλημμυροπαθείς αγρότες

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 21:01

Τον χρόνο και τα ποσά της προκαταβολής που θα λάβουν οι Θεσσαλοί αγρότες,

οι οποίοι επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Έτσι την Παρασκευή πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προκαταβολή η οποία θα είναι 100 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι, 130 ευρώ/στρέμμα στο καλαμπόκι και 30 ευρώ/στρέμμα στη μηδική.
Η επικοινωνία Αγοραστού-Λυκουρέντζου έγινε χθες, στο πλαίσιο προετοιμασίας διευρυμένης σύσκεψης που προγραμματίζει για την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο διοικητής του ΕΛΓΑ και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της εκτιμητικής πορείας των ζημιών σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, αλλά και να καταστρωθεί ένα νέο σχέδιο ανακούφισης της τοπικής οικονομίας των περιοχών αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ήδη 1.000 επιχειρήσεις σε Καρδίτσα-Φάρσαλα έχουν λάβει την αποζημίωση των 8.000 ευρώ και περίπου 1.500 νοικοκυριά την αποζημίωση των 5.000 ευρώ. Εμφανώς ικανοποιημένος ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε στην «Ε» ότι «ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας δουλεύει πυρετωδώς, όλοι οι υπάλληλοι και τα στελέχη της Περιφέρειας υπερέβαλαν εαυτούς, τόσο στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές, όσο και στις εκτιμήσεις αυτών, ώστε να καταβληθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις.
Για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών στη σύσκεψη της Παρασκευής θα ανακοινωθεί και η διάθεση συγκεκριμένης πίστωσης σε επιστήμονες, όπως γεωπόνοι, μηχανικοί, κ.ά., οι οποίοι θα συνδράμουν στον μηχανισμό της Περιφέρειας.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Λυκουρέντζο και Τριαντόπουλο για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα, καθώς με την αποφασιστικότητα και τη βούληση που τους διακρίνει, έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα».
Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass