Πολλαπλός ο συμβολισμός της 28ης Οκτωβρίου

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 15:35

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Για την επέτειο του «ΟΧΙ» τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και τους λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.
Ομιλία για την Εθνική Επέτειο έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Στέλιος Καραφέριας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η 28η Οκτωβρίου 1940 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που καθοδήγησαν πάντοτε τον εθνικό μας βίο. Συμβολίζει την άρνηση του ελληνικού λαού στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση του στην τυραννία, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Ο πολλαπλός αυτός συμβολισμός καθιστά την 28η Οκτωβρίου διαχρονικά επίκαιρη και παιδευτικά αναγκαία στις νεότερες γενιές, του σήμερα και του αύριο. Τα διδάγματα που βγαίνουν από τη ζοφερή εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πρέπει να αποτελούν πάντοτε οδηγό μας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε άλλους πολιτισμούς και νοοτροπίες. Οφείλουμε όλοι, αλλά κυρίως η νέα γενιά, να συνειδητοποιήσουμε ότι η βία ποτέ δεν αποκαθιστά αδικίες, ποτέ δεν ελευθερώνει τον άνθρωπο. Ότι η ελευθερία του ανθρώπου βρίσκεται στην Ειρήνη και τη Δημοκρατία, στη συμφιλίωση και στη συναδέλφωση των λαών, στην αλληλογνωριμία και την ανοχή μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών. Σήμερα, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου 1940 έχουμε χρέος να ενώσουμε τις προσπάθειές μας κι να εντείνουμε τον αγώνα μας για να επικρατήσει παντού στον κόσμο η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη».
Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ο αντιδήμαρχος Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Αθ. Μούσιος, Γ. Ακριβούλης και Ζ. Ανυφαντή, ο αστυνόμος Β’ του ΑΤ Κιλελέρ Ρ. Κουτσογιάννης, ο πυραγός Β. Τέγος, ο πρόεδρος και τα μέλη της κοινότητας Νίκαιας Κ. Παναγούλης, Αχ. Τσαντίλης και Γ. Ψαρούλης, το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κ. Σακελλαρίου, ο πρόεδρος Αθ. Τσίντζιρας και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αν. Κουλιόπουλος, και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.
Παρόμοιες εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου έγιναν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass