Σεμνή επέτειος με μηνύματα στην Ελασσόνα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:37

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Διαφορετικός από τα συνηθισμένα, «παγωμένος» και λιτός, σύμφωνα με τις υπάρχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, πρωτόγνωρος ο εορτασμός της φετινής επετείου του έπους του ’40 στην πόλη της Ελασσόνας, ίσως…«ασορτί» με τον συννεφιασμένο και βροχερό καιρό

της ιδιαίτερης μέρας.
Το πρωί της Τετάρτης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, η Δοξολογία για την εθνική επέτειο και η επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του πολέμου, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Επίκαιρα μηνύματα για ομοψυχία, εθνική ενότητα, πίστη στον Θεό και παραδειγματισμό για τις θυσίες των προγόνων για την πολύτιμη Ελευθερία απηύθυνε ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων στο ολιγάριθμο εκκλησίασμα, «καταθέτοντας» χαρακτηριστικά:
«Οι Έλληνες δεν ανέχονται τον ζυγό του κατακτητή, δεν ανέχονται τη σκλαβιά. Οι πρόγονοί μας έκαναν το χρέος τους, θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν και μας χάρισαν την πολυπόθητη ελευθερία.
Σήμερα δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, όμως πολύ περισσότερο σήμερα πρέπει να δούμε τα νέα μας τα παιδιά.
Οι νέοι μας αντιμετωπίζουν έναν μυστικό, έναν υπόγειο πόλεμο. Είναι πολλοί αυτοί που δεν θέλουν την ελευθερία των παιδιών μας...».
Δεν πέρασε απαρατήρητη η συμβολική ολιγομελής μαθητική παρουσία της Σημαίας του Γυμνασίου Ελασσόνας στην εκκλησία.
Εκτός του επίσημου προγράμματος του επετειακού εορτασμού, στεφάνι κατέθεσαν πολίτες της Ελασσόνας στο Μνημείο των πεσόντων της Κεντρικής πλατείας.
Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Θανάσης Ζιώγας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, και λίγος κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass