Μετεωρολογικοί σταθμοί σε Πυργετό και Σκοπιά

ΜΕ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 19:00
Οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι Πάνος Αρχοντής και Βησσαρίων Μπακάλης Οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι Πάνος Αρχοντής και Βησσαρίων Μπακάλης

Δύο νέους μετεωρολογικούς σταθμούς εγκατέστησαν ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Πάνος Αρχοντής και ο συνεργάτης του Βησσαρίων Μπακάλης.


Ο ένας στον Πυργετό, ο οποίος αποτελεί χορηγία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Αθανασίου Βλάχου και θα βοηθήσει τους αγρότες που καλλιεργούν ακτινίδια με τις έγκυρες και έγκαιρες προγνώσεις. Στον σύνδεσμο http://www.meteo-thessalia.gr/stations/pyrgetos/ μπορεί ο καθένας να βλέπει ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τις καταγραφές του σταθμού.
Ο δεύτερος εγκαταστάθηκε στη Σκοπιά Φαρσάλων, στα 500 μέτρα υψόμετρο, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας Ηλία Τσούτσου. Μια περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα από τον κυκλώνα «Ιανό» και που δέχεται αξιόλογα φαινόμενα χειμώνα – καλοκαίρι. Επίσης, στο χωριό εγκαταστάθηκε και καιρική κάμερα με θέα την Όθρυ. Στον σύνδεσμο http://www.meteo-thessalia.gr/stations/skopia/ μπορεί επίσης ο καθένας να βλέπει ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τις καταγραφές του σταθμού.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Αρχοντής, «οι σταθμοί καταγράφουν θερμοκρασία, υγρασία, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου και ατμοσφαιρική πίεση με απόλυτη ακρίβεια. Επίσης, αποθηκεύουν σε μορφή πίνακα τις ημερήσιες καταγραφές και με την πάροδο του χρόνου θα ξέρουμε το κλίμα που έχουν οι εν λόγω περιοχές την κάθε εποχή του έτους». «Σκοπός μας» τόνισε «είναι η κάλυψη όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με καιρικές κάμερες και μετεωρολογικούς σταθμούς και ήδη είμαστε το πρώτο καιρικό site στη Θεσσαλία που το έχουμε πετύχει. Τέλος, το επόμενο διάστημα έρχονται κι άλλες τοποθετήσεις σταθμών και καμερών για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των Θεσσαλών».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass