Ρομά οι κλέφτες των 75.000 ευρώ

ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΗ «ΦΑΣΑ» ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ *ΜΕ ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ 8 ΣΠΙΤΙΑ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 21:34

Δυο Ρομά από τη Γιάννουλη, σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, είναι οι δράστες 8 συνολικά διαρρήξεων από σπίτια του Τυρνάβου, κλέβοντας μετρητά και κυρίως χρυσαφικά. Οι δύο δράστες - τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν - μαζί με

δύο ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται, είναι οι δράστες επίσης της μεγάλης κλοπής που σημειώθηκε στις 20 Μαρτίου 2018 από το σπίτι 69χρονου συνταξιούχου, από τον οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έκλεψαν 75.000 ευρώ.
Ήταν οι οικονομίες μια ζωής του συνταξιούχου οικοδόμου που, εκείνη την περίοδο όπως και αρκετοί ακόμα, με αφορμή την οικονομική κρίση και μη εμπιστευόμενοι το τραπεζικό σύστημα, «σήκωσαν» τις καταθέσεις από την τράπεζα μεταφέροντας έτσι τα χρήματα στο σπίτι, επιτυγχάνοντας τελικά το αντίθετο αφού στην πραγματικότητα αποτέλεσαν εύκολη λεία για κλέφτες.
Ο 69χρονος Τυρναβίτης απουσίαζε για Σαββατοκύριακο και επιστρέφοντας σπίτι του είδε πως έπεσε θύμα κλοπής και μάλιστα προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι οι δράστες γνώριζαν ότι έπρεπε να ψάξουν στη «φάσα» -όπως ονομάζουν οι μαραγκοί στη γλώσσα τους την τεχνητή πρόσοψη που τοποθετούν στη βάση ντουλαπιών της κουζίνας- προκειμένου να μην είναι ορατά τα «πόδια» των επίπλων. Εκεί που έκρυβε τις 75.000 ευρώ σε μετρητά.
Το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά, 27 και 29 ετών αντίστοιχα, ως δράστες εκείνης της κλοπής αλλά και 7 ακόμα σε ισάριθμα σπίτια στον Τύρναβο, το χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου έως 25 Νοεμβρίου του 2018, αφαιρώντας συνολικά - σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - «το χρηματικό ποσό των 78.290 ευρώ, 16 χρυσές λίρες, διάφορα χρυσαφικά, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και 2 κινητά τηλέφωνα».
Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για «τυχόν εμπλοκή και άλλων δραστών σε παρόμοια αδικήματα».
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass