Εντείνεται η ανησυχία για τα κρούσματα στα σχολεία

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ -ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2020 21:01

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία.

Από χθες κλειστό είναι -και για 14 ημέρες- το Γενικό Λύκειο Φαλάνης μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούν μαθητές τριών διαφορετικών τμημάτων του σχολείου. Οι μαθητές ήδη έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex. Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλική Ζιάκα διαπιστώνει ότι πράγματι υπάρχει αυξητική τάση στα σχολεία, αλλά σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων προκύπτει από δραστηριότητες εκτός σχολείου. Στην περίπτωση της Φαλάνης, φαίνεται τα κρούσματα να σχετίζονται με αθλητικό σύλλογο.
Ανήσυχη είναι και η εκπαιδευτική κοινότητα που ζητάει επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παπαποστόλου αναφέρει ότι η ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα είναι διάχυτη, αλλά τα μέτρα για την ασφάλεια δεν επαρκούν. «Από την πρώτη στιγμή ζητάμε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα όπου εντοπίζεται κρούσμα είτε σε μαθητή είτε σε εκπαιδευτικό θα πρέπει όχι απλά να μπαίνει σε αναστολή το τμήμα και σε καραντίνα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί αλλά να ελέγχονται όλοι με τεστ και αν το κρούσμα αφορά εκπαιδευτικό, να γίνεται τεστ και σε όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων.
Ο εκπαιδευτικός έχει επαφές και με τους άλλους εκπαιδευτικούς. Επίσης πρέπει να γίνονται τακτικά απολυμάνσεις, κάτι που δεν γίνεται σήμερα, ενώ εμμένουμε και στο αρχικό μας αίτημα, να σπάσουν τα τμήματα σε όποια σχολεία υπάρχουν αίθουσες. Δεν είμαστε υπέρ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μαθητές Δημοτικού και είναι πολλές οι περιπτώσεις με αδυναμία πρόσβασης. Είμαστε υπέρ όμως της ενίσχυσης των μέτρων προστασίας». Η εικόνα των βρεφικών-παιδικών σταθμών στο ζήτημα της εμφάνισης κρουσμάτων είναι πολύ καλή, καθώς μέχρι σήμερα κανένας Παιδικός Σταθμός ή τμήμα του στη Λάρισα, δεν χρειάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρη Βούλγαρη και τη διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά και ελάχιστα κρούσματα έχουν εμφανιστεί από γονείς παιδιών που όμως δεν εισέρχονται μέσα στον χώρο.
«Ακολουθούμε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο απολυμάνσεων και μέτρων ατομικής προστασίας. Οι γονείς δεν μπαίνουν στον χώρο. Σε περίπτωση κρούσματος κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Υπήρξε περίπτωση όπου πατέρας παιδιού βρέθηκε θετικός και το παιδί ήταν αρνητικό. Στην επανάληψη του τεστ βγήκε και πάλι αρνητικός. Στον χώρο όμως έγινε αμέσως απολύμανση. Μέχρι και σήμερα λειτουργούμε με τον ίδιο αριθμό παιδιών που ξεκινήσαμε, περίπου στα 1200, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και τώρα υπάρχει ενδιαφέρον για νέες εγγραφές» σημειώνει η κ. Μπαξεβάνου.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass