Πονοκέφαλος τα 137 νέα κρούσματα στη Λάρισα

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΑ 264 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 15:47

Έντονο «πονοκέφαλο» αλλά και σωρεία προβληματισμών προκαλεί ο υψηλός αριθμός των νέων κρουσμάτων, που καταγράφεται αδιάκοπα το τελευταίο δεκαήμερο στη Λάρισα με τις πολιτικές και υγειονομικές αρχές να αναζητούν λύσεις για την εφαρμογή των αυστηρών

περιοριστικών μέτρων, που εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην ανακοπή και τον περιορισμό της διασποράς.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, στη Λάρισα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 137 νέα κρούσματα, που αντιστοιχεί στο 52% των συνολικών κρουσμάτων στη Θεσσαλία, η οποία με 264 συνολικά κρούσματα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Με τα 137 νέα κρούσματα η Λάρισα φιγουράρει στην 4η θέση του πίνακα των περιοχών με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά την Αττική (637 κρούσματα), τη Θεσσαλονίκη (560 κρούσματα) και τη Δράμα (151 κρούσματα), οι μοναδικές τέσσερις περιοχές της χώρας με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
Αυξημένος εμφανίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Καρδίτσα και ακολουθούν στη Θεσσαλία η Μαγνησία με 46 κρούσματα και τα Τρίκαλα με 29 κρούσματα.
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να ασκεί έντονες πιέσεις στο Σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εμφανίζει πληρότητα 100%, καθώς νοσηλεύονται 16 ασθενείς στα αντίστοιχα κρεβάτια των θαλάμων αρνητικής πίεσης, ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 6 ασθενείς διασωληνωμένοι στα 14 συνολικά κρεβάτια. Αντίστοιχα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 12 ασθενείς στα αντίστοιχα κρεβάτια και στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Βόλου και Τρικάλων νοσηλεύονται από δύο ασθενείς σε κάθε μονάδα στα 4 και 3 κρεβάτια αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass