ΑΓΙΑ

Κλείνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Για δύο εβδομάδες λόγω συρροής επιβεβαιωμένων κρουσμάτων *Πώς θα λειτουργούν από σήμερα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 15:45

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου «λόγω συρροής επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ίδιου του σχολείου.


Να σημειωθεί πως στην εν λόγω σχολική μονάδα και την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αναστολή λειτουργίας τεσσάρων τμημάτων λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε δύο άτομα, εκπαιδευτικό ειδικότητας και προσωπικό καθαριότητας.
Από σήμερα, λοιπόν, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από όλους τους εκπαιδευτικούς με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex και θα ακολουθηθεί το ίδιο που ίσχυε ως τώρα, με μόνη αλλαγή τη χρονική διάρκεια κάθε διδακτικής ώρας που θα είναι πλέον 35 λεπτά. Ο κάθε εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην ώρα του ηλεκτρονικά στα τμήματα που διδάσκει (δάσκαλοι και ειδικότητες). Το πρόγραμμα έχει οριστεί ως εξής:
1η ώρα: 8:15 π.μ. – 8:50 π.μ.
Διάλειμμα: 8:50 π.μ. – 9 π.μ.
2η: 9 π.μ. – 9:35 π.μ.
Διάλειμμα: 9:35 π.μ. – 10 π.μ.
3η: 10 π.μ. – 10:35 π.μ.
Διάλειμμα: 10:35 π.μ. – 10:45 π.μ.
4η: 10:45 π.μ. – 11:20 π.μ.
Διάλειμμα: 11:20 π.μ. – 11:45 π.μ.
5η: 11:45 π.μ. – 12:20 μ.μ.
Διάλειμμα: 12:20 μ.μ. – 12:40 μ.μ.
6η: 12:40 μ.μ. – 13:15 μ.μ.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Τη διά ζώσης λειτουργία θα συνεχίσουν κανονικά τα Νηπιαγωγεία και τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς. Μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν βεβαιώσεις μετακίνησης με τις οποίες θα μπορούν να κινούνται από και προς το σχολείο τους. Όσο για τους γονείς, για τη μεταφορά των παιδιών τους θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 γράφοντας τον αριθμό 4 ή να έχουν συμπληρώσει το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης χρησιμοποιώντας πάλι τον αριθμό 4.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Με υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν από σήμερα και για τρεις εβδομάδες το Γυμνάσιο και τα Λύκεια της Αγιάς, όπως άλλωστε κι όλες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Αυτήν τη φορά, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συνεχίσουν κανονικά την κάλυψη της ύλης, σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου, όπου η τηλεκπαίδευση αφορούσε μόνο επαναλήψεις.
Οι διευθυντές και οι καθηγητές των σχολείων έχουν επιφορτιστεί με την εκπόνηση των προγραμμάτων ήδη από την Παρασκευή και αναμένεται να είναι όλα έτοιμα σήμερα για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.
Όπως και τον Μάρτιο, έτσι και σε αυτό το lockdown θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Επίσης, θα είναι μηδενική η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet. Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Webex. Οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν τα σύγχρονα εξ αποστάσεως μαθήματα και οι απουσίες τους προσμετρούνται κανονικά, εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους αδυναμίας παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass