ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Επιβάλλεται η στήριξη της ψυχικής υγείας

Δημοσίευση: 15 Νοε 2020 15:00

Με πρωτοβουλία της βουλευτή ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, πραγματοποιήθηκε νέα ερώτηση – παρέμβαση, που στηρίχθηκε από το σύνολο της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σε σχέση, αυτήν τη φορά, με το εντελώς

παραμελημένο - ωστόσο, κρισιμότατο, εν μέσω πανδημίας ζήτημα,- στήριξης των δομών ψυχικής υγείας. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στο κείμενο της ερώτησης:
«Πανεπιστημιακοί καθηγητές στη χώρα μας κάνουν λόγο για ιδιαίτερη ψυχική επιβάρυνση των παιδιών, των ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και του ιατρικού, όπως και του παραϊατρικού προσωπικού, για διαφορετικούς λόγους κατά περίπτωση και κατηγορία».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές του Κινήματος λαμβάνοντας υπόψη πως στη χώρα μας η χρηματοδότηση του τομέα ψυχικής υγείας είχε από παλιά περικοπεί αισθητά λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως και ότι με τη δεύτερη καραντίνα αναμένεται να επηρεαστούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες, με την αύξηση των καταθλίψεων, των κρίσεων πανικού, των διαταραχών, των αυτοκτονιών, της βίας κατά των γυναικών, αλλά και των εξαρτήσεων όλων των τύπων, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:
* Αν έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του μέχρι σήμερα κατατετμημένου δημόσιου συστήματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με διατομεακό συντονισμό και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών.
* Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για τον μακρόπνοο σχεδιασμό της ψυχικής υγείας, αλλά και για την άμεση αντιμετώπιση των ανεπαρκειών και δυσλειτουργιών της.
* Αν σκοπεύει να λάβει ειδική πρόνοια για τα παιδιά και τους εφήβους, τους μοναχικούς ηλικιωμένους, το ιδιαίτερα ψυχικά επιβαρυμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενούς τους, που υποχρεωτικά υπόκεινται στον νέο εγκλεισμό και αναπόφευκτα επιβαρύνονται ψυχικά περισσότερο από ό,τι άλλες κατηγορίες συμπολιτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass