ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Κοντά στους δημότες να σταθεί ο Δήμος

Προτείνει η παράταξη του Ι. Αγγελάκα *Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για αφωνία και έλλειψη διάθεσης ενημέρωσης των πολιτών

Δημοσίευση: 16 Νοε 2020 15:20

Για ανυπαρξία στον αγώνα μείωσης της διασποράς του κορονοϊού καταγγέλλουν ευθέως τη Δημοτική Αρχή Αγιάς με επιστολή τους στην «Ε» οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης δηλαδή του κ. Ιωάννη Αγγελάκα «Νέα Εποχή».


Η επιστολή έχει ως εξής:
«Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγιά όσον αφορά στο θέμα της πανδημίας. Ακούγονται πολλά. Υπάρχουν φήμες που έχουν απλωθεί στη μικρή κοινωνία του Δήμου μας. Φήμες που έχουν αναστατώσει πολλούς. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή είναι απούσα. Καμία ανακοίνωση ενημέρωσης μέχρι τώρα. Καμία ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου, ούτε και κάποια χρήσιμη οδηγία για τους δημότες. Σε επικοινωνία μας με υπεύθυνους υγείας μαθαίνουμε ότι υπάρχουν κάμποσες περιπτώσεις στην Αγιά. Κι αυτό είναι αναμενόμενο αν συλλογιστεί κανείς τη γειτνίαση και στενή οικονομικοκοινωνική σχέση μας με την τρίτη πιο επιβαρυμένη πόλη της Ελλάδας.
Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να σταθεί κοντά στους δημότες. Πρέπει να λάβει μέριμνα για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται στις προμήθειές τους. Πρέπει να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των ασθενών οι οποίοι κινδυνεύουν από στιγματισμό και οι οποίες δυσκολεύονται λόγω του περιορισμού τους να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φοβισμένοι και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Δήμος Αγιάς πρέπει να είναι κοντά σε όλους αυτούς. Μας ξενίζει η αφωνία του και η έλλειψη διάθεσης ενημέρωσης των δημοτών. Ο ενημερωμένος πολίτης είναι πιο ασφαλής και ψύχραιμος από τον ανενημέρωτο που μπορεί να φαντάζεται διάφορα.
Επίσης, πρέπει ο Δήμος να επισπεύσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση οικίσκου στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας για να διευκολύνει, τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και τους επισκέπτες του. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Πότε τελικά θα τοποθετηθεί; Ελπίζουμε πριν καταστεί η ανάγκη περιττή. Μάθαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι επίκειται και στην Αγιά μαζικός έλεγχος για Covid-19 με τη χρήση rapid test (γρήγορο τεστ). Το rapid test δεν είναι το ίδιο ακριβές όπως και ο μοριακός έλεγχος (PCR), όμως λόγω της γρήγορης ανάγνωσης του αποτελέσματος μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης στην τοπική μας κοινωνία. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν. Έτσι μπορεί να βρεθούν ασθενείς που δεν έχουν συμπτώματα και άθελά τους μεταδίδουν τη νόσο. Δεν είναι ντροπή να έχεις νοσήσει. Ντροπή είναι να γνωρίζεις ότι νοσείς και να μην λαμβάνεις μέτρα για την προστασία των γύρω σου.
Τέλος, καλούμε του κατοίκους της Αγιάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις και συναναστροφές. Όταν ανησυχούν για την υγεία τους να αυτοπεριορίζονται και να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας ή τον γιατρό τους. Η μοναδική μας άμυνα αυτήν την περίοδο είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, ώστε να μειώνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Λίγη υπομονή ακόμη και θα βγούμε νικητές».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass