Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 15:26

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Στο γήπεδο του Π.Ο.Ε. τα Rapid tests
Ο Δήμος Ελασσόνας με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ενημερώνει ότι λόγω των βροχοπτώσεων που αναμένονται για σήμερα Τετάρτη 18/11, αλλάζει η τοποθεσία διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από συνεργείο του

ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η νέα τοποθεσία θα είναι δίπλα στο Γήπεδο του ΠΟΕ στις αποθήκες του Δήμου την ίδια προγραμματισμένη ώρα από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 (είσοδος από την μπροστινή πλευρά του γηπέδου). Σημειώνεται πως οι πολίτες μπορούν να εξετασθούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και εφόσον είναι θετικοί να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

 

Δωρεάν rapid test
αύριο στη ΝίκαιαΟ Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν ταχεία εξέταση ανίχνευσης (rapid test) για τον κορονοϊό σε όσους δημότες του το επιθυμούν αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 το

πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι στον χώρο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το Δημαρχείο της Νίκαιας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται με τα αυτοκίνητά τους, μέχρι δύο άτομα, χωρίς να κατεβαίνουν από αυτά, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να ελεγχθούν από μεικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ δημόσια τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ για την πραγματοποίηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού. Τονίζω με σαφήνεια ότι η συνεργασία μας από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του ιού ήταν αδιάλειπτη και ιδιαίτερα επιτυχημένη. Είμαι πεπεισμένος ότι τα τεστ που θα γίνουν στον πληθυσμό του Δήμου μας θα καταγράψουν με ενάργεια την επιδημιολογική εικόνα στην ευρύτερη περιοχή μας.
Για να νικήσουμε τον Covid-19 πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη χρησιμοποιώντας ο καθένας τα δικά του όπλα. Μόνο έτσι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Την Παρασκευή στην Αγιά
Στην Αγιά θα βρίσκεται μεθαύριο Παρασκευή 20 Νοεμβρίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., συνεργείο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 παραπλεύρως της Κεντρικής πλατείας, παλιά κρεαταγορά πρώην ΚΕΠ.
Η διαδικασία περιλαμβάνει δωρεάν, γρήγορη και ασφαλή εξέταση των πολιτών , χωρίς να εξέλθουν από το αυτοκίνητό τους και αφού πρώτα δηλώσουν τα στοιχεία και το τηλέφωνό τους. Εφόσον είναι θετικοί θα ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις, ενώ όσων τα δείγματα είναι αρνητικά, θα λαμβάνουν sms στο κινητό τηλέφωνο.
Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε: «Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών.
Είναι οι εγγύτεροί της και από τους πιο πολύτιμους θεσμούς. Είμαστε εδώ, με την αλληλεγγύη μας, τις κοινωνικές μας δομές, με τους ανθρώπους μας.
Μπορούμε να βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, βοηθάμε τους αδύνατους. Με την υπευθυνότητα που μας διέπει, συμμετέχουμε!»

 

Με κορονοϊό ο μητροπολίτης Κατερίνης

 Όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος υποβλήθηκε σε τεστ μοριακού ελέγχου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ’

οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών.
Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:
- Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Κίτρους κ. Αγαθόνικος νοσηλεύεται κατ’ οίκον, ως συνέπεια πολύχρονης και ανίατης ασθένειας. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, ενώ του παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα.
- Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή, ενώ υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.
 Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass