Μόνο 8 θετικά κρούσματα από 253 δείγματα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ «RAPID TESTS» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 15:14

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε χθες στα Φάρσαλα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας

Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για τη δράση «drive through testing» για τον κορονοϊό, έμπροσθεν του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης, δίπλα στη σκεπαστή αγορά, που διεξάγεται κάθε Τρίτη η καθιερωμένη λαϊκή. Επί του συνόλου της δειγματοληψίας, μόλις το 3,2% βγήκαν θετικά.
Όπως κατέγραψε η «Ε», οι Φαρσαλινοί υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστον 253 δείγματα, ενώ 8 από αυτά διαγνώστηκαν θετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 41 έτη και πρόκειται για 6 γυναίκες και 2 άντρες, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχό τους με τη μέθοδο PCR.
Παρόλα αυτά, με την έναρξη της δειγματοληψίας, η συμμετοχή ήταν μεγάλη, με την ουρά από τα οχήματα να φτάνει μέχρι τα παλιά σφαγεία, πολλές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο λήψης των δειγμάτων και τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά εντός του αυτοκινήτου τους. Μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms, στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.
Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά, καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνο Δαμιανό και την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή.
Σε δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία περίοδο όπου η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι αδήριτη. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε στο πλευρό μας τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και τον ΕΟΔΥ και για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τους κ. Αγοραστό και Αρκουμανέα. Ως Δήμος Φαρσάλων θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας, επαναλαμβάνοντας όμως πως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» θα πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να δείξει τη δέουσα ατομική ευθύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass