ΜΑΞΙΜΟΣ:

Να πάρει αναβολή το «εξοικονομώ» λόγω πανδημίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 15:30

Τη μετάθεση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω της πανδημίας, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Ο Θεσσαλός πολιτικός με ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει σοβαρότατες παρενέργειες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία, ήδη, από τις 30 Οκτωβρίου 2020, ταυτόχρονα με τη Θεσσαλονίκη και τη Ροδόπη, συμπεριλαμβάνεται στο επίπεδο «4» αυξημένου κινδύνου, ως μία από τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιφέρειες.
Μία από τις παρενέργειες που έχουν προκύψει είναι η αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», την οποία επισημαίνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της πανδημίας καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διενέργεια του σχετικού προγράμματος.
Όπως είναι γνωστό για την ένταξη ενός ακινήτου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» χρειάζεται η επίσκεψη Μηχανικού στην οικία του πολίτη, για να γίνουν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες, όπως αποτύπωση ακινήτου, ενεργειακή επιθεώρηση, αλλά και επίσκεψη τεχνικών και συνεργείων, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να εκδώσουν οικονομική προσφορά για το έργο και εκ νέου επίσκεψή στα γραφεία των μηχανικών.
Από τα παραπάνω καθίσταται φανερό ότι οι συχνές επαφές δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τη διάδοση της νόσου, ενώ τίθεται και ζήτημα με τις σχετικές απαγορεύσεις.
Επιπλέον, στη Θεσσαλία, λόγω των πρόσφατων εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός του Σεπτεμβρίου παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην προετοιμασία των φακέλων για το πρόγραμμα.
Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στη μετάθεση του ανοίγματος της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο το δυνατόν αργότερα, όπως εξάλλου έχει αποφασιστεί από 16.11.20 για τις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος, όπου προβλέπεται μετάθεση για τον Ιανουάριο του 2021».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1) Προτίθεσθε να αναβάλετε την έναρξη του προγράμματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης που βρίσκονται περιοχές της συγκεκριμένης περιφέρειας όπως ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος;
2) Πότε σκοπεύετε να γνωστοποιήσετε την έναρξη του προγράμματος για το 2021, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα έγκαιρης προετοιμασίας φακέλων;
3) Προτίθεσθε η έναρξη του προγράμματος να γίνει πριν την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων, ώστε να ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις για όσους λόγω των συνθηκών δεν δύνανται να υποβάλλουν αίτηση στο τρέχον πρόγραμμα;ANAΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Να αξιολογηθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η δυνατότητα παράτασης της αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από επιστολή του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Τεμπών κ. Νικόλαου Μητσογιάννη (17.11.20, αρ. πρωτ. 10657) με θέμα:
«Παράταση τελών κυκλοφορίας» κατέθεσε Αναφορά στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, επισυνάπτοντας τη σχετική επιστολή.
Ο Δήμος Τεμπών ζητά παράταση τουλάχιστον δύο μηνών στην καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης της καταβολής των τελών κυκλοφορίας -που σήμερα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020- επικαλούμενος τις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass