«Πίσω από την κόντρα Αγοραστού - Σερέτη κρύβεται το δράμα στα νοσοκομεία της Λάρισας»

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 16:47

«Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κόντρα που άνοιξε μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη, επιχείρησε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη».

Αυτό αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας τα εξής:
«Ο νομός Λαρίσης, τον οποίο εκπροσωπώ, δυστυχώς είναι από τους νομούς που είναι πρωταθλητής στα κρούσματα. Θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω την πραγματικότητα, όπως την έχει αποτυπώσει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Είπε: «Από τον Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική, αλλά και με πρόβλεψη είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας; Τι έκαναν τα νοσοκομεία; Δώσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ για διακόσιες πενήντα πέντε προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ;». Και τελειώνει: «Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προφανώς».
Στην απάντησή του ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε εκτενώς σε κυβερνητικές δράσεις στον τομέα της υγείας για τη Λάρισα, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει επί της ουσίας -όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του κ. Βασ. Κόκκαλη-, δηλαδή για τις καταγγελίες του κ. Αγοραστού.  Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε πως «είμαι από τους τελευταίους οι οποίοι θα προσωποποιήσουν την οποιαδήποτε διαφορά που έχουν δύο άνθρωποι. Όταν, όμως, ο πολίτης της Λάρισας βλέπει δύο ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, με τον έναν να εκτοξεύει βέλη εναντίον του άλλου για την πιθανή αποποίηση ευθυνών, εσείς έρχεστε τώρα εδώ και λέτε ότι είναι όλα καλά; Κατηγορείτε εμάς ότι δεν βάζουμε πλάτη; Προσβάλλετε τη νοημοσύνη του κόσμου πάνω απ’ όλα…. Από την απάντησή σας στο δεύτερο σκέλος απεδείχθη ότι στις 3 Νοεμβρίου, αν δεν κάνω λάθος, έγινε η ένταξη των προγραμμάτων. Δεν έχουμε καθυστέρηση από τον Απρίλιο που προκηρύχθηκαν τα συγκεκριμένα έργα;» διερωτήθηκε.
Επιπρόσθετα, ο κ. Κόκκαλης έθεσε εκ νέου το ερώτημα αν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε περίπτωση πιθανής αύξησης των κρουσμάτων στη Λάρισα.
Η απάντηση του υφυπουργού Υγείας ήρθε να… καλύψει τόσον τον περιφερειάρχη, όσο και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ (!) λέγοντας τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τα όσα έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα επαναλάβω για μία ακόμα φορά ότι τα γραπτά μένουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες και στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στις οποίες μπορεί κάποιος να ανατρέξει. Εκεί θα δει κανείς ότι σε καμία περίπτωση τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχουν αμελήσει τα καθήκοντά τους και τη δουλειά την οποία έχουν να κάνουν, προκειμένου να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας την περίοδο αυτή».
Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «είναι εκτός λογικής σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία ο υφυπουργός Υγείας να προσπαθεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, βάζοντας προφανώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Οι πολίτες ξέρουν πως πίσω από αυτή την ιδιότυπη κόντρα στη Λάρισα κρύβονται προβλήματα, αδυναμίες και αστοχίες. Αυτά φαίνονται στην καθημερινή διαχείριση της πανδημίας στα δύο νοσοκομεία της περιοχής και αυτό το δράμα που ζει η κοινωνία, δεν μπορεί να τα κρύψει καμία κυβερνητική υπεκφυγή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass