Κατέρρευσε και πάλι η Webex!

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 21:11

Της Νατάσας Πολυγένη
Τηλεπαίδεψη και σίγουρα όχι τηλεκπαίδευση, είχαν χθες οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της χώρας. Για ακόμα μία φορά το σύστημα δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη σύνδεση. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και

γονείς ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα, χθες πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην προσπάθειά τους να συνδεθούν και στην καλύτερη των περιπτώσεων το πέτυχαν για λίγη ώρα.
Τα περισσότερα παιδιά βρέθηκαν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους στις 2 το μεσημέρι, κάποια κατόρθωσαν να συνδεθούν, αλλά πάρα πολλά είχαν προβλήματα. Για παράδειγμα, εκπαιδευτικός σε κεντρικό σχολείο της Λάρισας μάταια προσπαθούσε επί ώρα να συνδεθεί από το σχολείο, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους γονείς και αφού το σύστημα του σχολείου δεν μπορούσε να αντέξει έφυγε για να συνδεθεί από το σπίτι του. Στις 3.20 κατάφερε τελικά να συνδεθεί, αλλά μόλις 5 μαθητές από τους συνολικά 18 του τμήματος είχαν μπει. Για λίγη ώρα κατάφερε να κάνει το μάθημα και γύρω στις 5 το απόγευμα το σύστημα κατέρρευσε και πάλι.
Αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Μητέρα νηπίου στη Λάρισα επικοινώνησε με την «Ε» για να εκφράσει την αγανάκτησή της, καθώς από τις 2 το μεσημέρι πάσχιζε να συνδεθεί με το κινητό της, καθώς έχει και παιδί στο Δημοτικό που χρειαζόταν το τάμπλετ που είχε στη διάθεσή της, δεν τα κατάφερε μέχρι το μεσημέρι και το παιδί αποκοιμήθηκε. «Μα βάλανε καθημερινά υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο σε ώρες που το παιδί σε κανονικές συνθήκες επιστρέφει στο σπίτι και σε αυτές τις ηλικίες, λογικά το μεσημέρι κοιμάται. Είναι δυνατόν σε καθημερινή βάση αυτά τα παιδάκια να αντέξουν αυτήν τη διαδικασία; Το μόνο που συμβαίνει είναι να επιβαρύνουν και άλλο το σύστημα που όπως έχει αποδειχτεί παρά τις αναβαθμίσεις δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτόν τον όγκο τηλεδιασκέψεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Φωτιά πήραν και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από αγανακτισμένους γονείς της Λάρισας, που προσπαθούσαν επί ώρες να συνδεθούν και το μόνο που αντίκριζαν στην οθόνη τους ήταν η ένδειξη «…connecting» (σύνδεση). Αρκετοί σχολίαζαν ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να προσανατολιστεί σε άλλες λύσεις για την αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων, όπως για παράδειγμα παράταση του σχολικού έτους και αρκετοί τοποθετήθηκαν για το θέμα της υποχρεωτικότητας της τηλεκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να συνδεθούν -ανεπιτυχώς- με τα κινητά τους που δεν υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας, καθώς στο σπίτι υπάρχουν και άλλα παιδιά που κάνουν μαθήματα για φροντιστήρια ή γονείς που κάνουν τηλεργασία.
Την ίδια ώρα που γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, διαπιστώνουν προβλήματα και είναι κοινή παραδοχή ότι η πλατφόρμα Webex παρά τις αναβαθμίσεις κράσαρε και πάλι, το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για μεμονωμένα προβλήματα και ανακοινώνει ότι χθες το μεσημέρι λειτούργησαν 47.000 τμήματα και 700.000 μαθητές συμμετείχαν στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, καλύπτοντας την τρέχουσα διδακτέα ύλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass