Τα τρία κακά της μοίρας μας...

ΗΛ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΒΟ-ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΕ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:55

Την τουριστική απομόνωση της περιοχής των παραλίων λόγω έλλειψης πρόσβασης από την εθνική οδό, την οδική αποκοπή της γεφύρας των Τεμπών, καθώς και την εγκατάσταση προσφύγων σε πολλά τουριστικά καταλύματα των παραλίων του Νομού Λάρισας,

καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου.
Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση σημειώνει τα εξής: «Εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαρκή υποβάθμιση του τόπου μας. Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανά μας, αρχής γινόμενης από την οδική εγκατάλειψη, από την έλλειψη μελέτης άρα και υλοποίησης του κόμβου Πυργετού, και την οδική άμεση επαφή με τον σύγχρονο και πολυπόθητο αυτοκινητόδρομο. Σαν να μην φτάνει αυτό, οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί.
Σε δεύτερο πλάνο ήρθε και η οδική αποκοπή της γέφυρας των Τεμπών που μάλλον πρέπει να την ονομάσουμε της Άρτας μιας που δεν τελειώνει με τίποτα και κανείς δεν επεμβαίνει για να λυθεί το θέμα.
Και ερχόμαστε στο τρίτο, και από τα πιο φλέγοντα θέματα των
ημερών μας, τη φιλοξενία μεταναστών με το αζημίωτο βέβαια, στους παραλιακούς Δήμους μας και την έλλειψη κάθε προσπάθειας να μπει ένα φρένο στην αδηφάγο όρεξη κάποιων συναδέλφων του τουρισμού να βάλουν στα καταλύματα τους μετανάστες.
Η οκνηρότατη αδιαφορία της Πολιτείας είναι παροιμιώδης, οι τοπικοί άρχοντες δεν εισακούονται λες και δεν υπάρχουν αφήνοντας τη δράση των ΜΚΟ ανεξέλεγκτη και καταστροφική. Γίναμε μάρτυρες στη στέγαση μεταναστών αρχικά στην Καρίτσα σε δύο καταλύματα, 10 δωματίων περίπου να στεγάζουν 90 μετανάστες και στο άλλο κοντά στα 40 ασυνόδευτα. Συνέχεια στην κατρακύλα πήραν τα Αμπελάκια και η παραλία των Μεσαγγάλων, με αναμονή βέβαιη πλέον για το Κόκκινο Νερό.
Είναι απορίας άξιο πώς η Πολιτεία δεν αντιδρά, έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά για την τουριστική καμπάνια του τόπου μας έχουν επενδυθεί κεφάλαια από το υστέρημα τον τοπικών μικρών επιχειρηματιών αλλά το πιο πικρό είναι το γκρέμισμα των πραγματικών πόθων για την ανάπτυξη του τόπου.
Δεκάδες οικογένειες ζουν από αυτόν τον τόπο, ξεκινώντας από τη διαμονή, την τροφοδοσία, την εστίαση και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν και που η φετινή υγειονομική κρίση μάς το έδειξε ξεκάθαρα.
Κάνω μια υστάτη έκκληση στους υψηλούς άρχοντες της διακυβέρνησης του τόπου, αλλά και της κοινωνίας μας, να διαφυλάξουν ακόμα και τώρα την εργασιακή ηρεμία του τόπου μας απομονώνοντας τα κακά κείμενά του και τους κακούς επαγγελματίες που σκοπό έχουν μονό των πλουτισμό τους και τίποτα άλλο.
Καλώ επίσης τις αξιότιμες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν
κάνοντας έλεγχο στη νομιμότητα των καταλυμάτων αυτών αλλά και τη δυναμικότητά τους.
Ήμασταν και θα είμαστε εδώ όλοι εμείς που παλεύουμε χρόνια για την εξέλιξη μας και που η μόνη ιδιοτέλειά μας είναι το όφελος που θα προκύψει από τη βελτίωση του αντικείμενου εργασίας μας.
Ζητάμε τη βοήθεια για τα αυτονόητα, για να σώσουμε τις δουλειές μας και μαζί με εμάς το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν μετανάστες και αυτά, επιζητώντας ένα καλύτερο αύριο επειδή κάποιοι και μάλιστα απελπιστικά πολύ λίγοι, τους το στέρησαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass