Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:05

Eκτακτη στήριξη σε ελαιοπαραγωγούς
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Ο Δήμος Τεμπών με ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αθανασίου Καραναστάση ενημερώνει

τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κατόχους γεωργικής έκτασης με καλλιέργεια ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής στο πλαίσιο του Μέτρου 21, που αφορά σε «έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020».
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-11-2020 έως 27-11-2020. Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα τα οποία:
- Είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Η ιδιότητα αυτή αποδεικνύεται από την εγγραφή / χαρακτηρισμό τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες (ΚΚΕΑ) στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), όπως τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019).
- Εχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της παρούσας, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΠΑΑ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ και η υποβολή των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συνεδριάζει διά τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ.
Στην ημερήσια διάταξη εντάσσονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής θέματα: - Ενημέρωση - συζήτηση για την πορεία του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τα επόμενα βήματα (παρουσίαση από τον μελετητή κ. Ριζομυλιώτη).
- Ίδρυση νέας Λαϊκής Αγοράς στη Συνοικία Παπασταύρου στην οδό
Καλοδίκη. Έγκριση μίσθωσης χώρου ακινήτου για τη στέγαση του 55ου Νηπιαγωγείου (παράρτημα).
- Ενημέρωση για την αποδοχή και αξιοποίηση της χρηματοδότησης, ποσού 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για αγορά μηχανημάτων. - Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2021-2022 κ.ά.

 

Αρνητικά τα τεστ κορονοϊού στο Δημαρχείο Τυρνάβου

ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των υπαλλήλων του Δημαρχείου Τυρνάβου και των στελεχών της δημοτικής αρχής σε test Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί της Παρασκευής από εξειδικευμένο συνεργείο του ΕΟΔΥ, με αφορμή κρούσμα κορονοϊού που σημειώθηκε προ ημερών σε Αντιδήμαρχο. Και τα 75 τεστ που έγιναν στο Δημαρχείο βγήκαν αρνητικά. Έτσι τη Δευτέρα οι υπάλληλοι επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά η εξυπηρέτηση του κοινού θα συνεχίσει να γίνεται τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail).
Εμφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των τεστ, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: «Σαφώς πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, η οποία ανακουφίζει τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Παρόλα αυτά, εμείς δεν εφησυχάζουμε, αλλά συνεχίζουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς να ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των επιστημόνων. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στη διενέργεια των ελέγχων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του, ώστε να εφαρμόσουμε οτιδήποτε άλλο κριθεί απαραίτητο και προταθεί, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια υγεία».

 

Διαδικτυακή ομιλία από το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας – «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν διαδικτυακή ομιλία με θέμα: COVID-19: Φροντίζοντας τους γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας – «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κα Ελισσάβετ Γεωργίου, μέσα από την πλατφόρμα Webex, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρες 17:00-19:00. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία, παρακαλούνται να δηλώσουν το αίτημα συμμετοχής τους, επικοινωνώντας με το Κέντρο Κοινότητας: τηλ.: 2492-350.315 και email: kentrokoinotitasdt@gmail.com.

 

«Προσλήψεις στην υγεία και μέτρα προστασίας για τη ζωή του λαού»
ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ο περιορισμός της μετακίνησης από μόνος του δεν αρκεί και απαιτείται άμεσα να παρθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων» υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: «Στους χώρους εργασίας η εργοδοσία ξεσαλώνει καθημερινά καταπατώντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ήδη γνωρίζουμε για πολλά διαπιστωμένα κρούσματα (σε δομές της ιδιωτικής υγείας, σε εργοστάσια, στο εμπόριο σε καταστήματα γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, σε τράπεζες, σε κατάστημα εταιρείας τηλεπικοινωνιών).
Εδώ και οκτώ μήνες η κυβέρνηση κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλό της στον λαό, ενώ η ίδια έχει εγκληματικές ευθύνες που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας της χώρας» και αιτείται τα εξής: «Μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας. Άμεση επίταξη του Ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς καμία αποζημίωση και άλλου είδους προνόμια.
Αναγκαστικές προσλήψεις με τις αποδοχές του δημοσίου, ιατρών του ιδιωτικού τομέα με δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της πανδημίας.
Επίταξη όλων των ΜΑΠ που βρίσκονται σε έλλειψη, επίσης υλικά και μηχανήματα, όπως αναπνευστήρες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία. Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο.
Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις «τρέχουσες» και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass