«Να αυξηθούν οι διορισμοί πολυτέκνων στο Δημόσιο»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 16:10

Να αυξηθεί στο 20% το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων των πολυτέκνων στο Δημόσιο ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που εργάστηκε ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, η οποία κατέληξε σε πόρισμα για την αντιμετώπισή του, υπογραμμίζει ότι «η χώρα βιώνει μια πραγματική δημογραφική κατάρρευση. Ετησίως οι θάνατοι είναι κατά πολλές χιλιάδες περισσότεροι των γεννήσεων.


Ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού συνεχώς αυξάνεται, όπως αυξάνονται και όσοι από επιλογή ή λόγω των συγκυριών δεν αποκτούν παιδιά. Η Ελλάδα με αυτούς τους δημογραφικούς ρυθμούς κινδυνεύει να βρεθεί στα μισά του τρέχοντος αιώνος με πληθυσμό λιγότερο από 8 εκατομμύρια.
Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυστυχώς, όχι μόνον αδιαφόρησε για την κατηγορία αυτήν των συμπολιτών μας, αλλά προχώρησε και σε νομοθετικές αλλαγές που μείωναν τη στήριξη των πολυτέκνων. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2016 μείωσε το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για τους πολύτεκνους στο Δημόσιο στο 15%, από 20% που ίσχυε προηγουμένως.
Δυστυχώς, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο διορισμών στο Δημόσιο, αν και δίδεται επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους -γεγονός που αναγνωρίζει και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος- μειώνεται στο 10% το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων στο δημόσιο.
Επίσης, δε λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των παιδιών των πολυτέκνων στη μοριοδότηση. Ωστόσο, μια αυξημένη μοριοδότηση προς όσους ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες με άνω των τεσσάρων τέκνα, θα συνιστούσε μοχλό ουσιαστικής στήριξης αλλά και κίνητρο απόκτησης περισσότερων παιδιών. Σε κάθε περίπτωση είναι αδήριτη ανάγκη η Πολιτεία να ενισχύσει, παντί τρόπω, τις πολύτεκνες οικογένειες σε αυτό το αντίξοο δημογραφικό και οικονομικό κλίμα».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1) Προτίθεσθε, στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, να επαναφέρετε το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους στο 20%;
2) Θα συμπεριλάβετε πρόβλεψη για την αύξηση της μοριοδότησης στους πολύτεκνους ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων της οικογενείας, πέραν των τεσσάρων;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass