Προτεραιότητα σε οδική ασφάλεια, υποδομές

Τόνισε ο Χρ. Κέλλας σε συνέδριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 16:10

Σε συνέδριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την κυκλοφοριακή αγωγή συμμετείχε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.


Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέπτυξε τις προτάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής σε σχέση με τη διακυβέρνηση οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση ενιαίας οργανωτικής δομής, που θα διατρέχει τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, από τους αρμόδιους υπουργούς έως τους ΟΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα των πολιτικών οδικής ασφάλειας βάσει στόχων και μηχανισμών αξιολόγησης αποτελεσμάτων. Κατ’ ακολουθίαν, σημείωσε ότι η ενότητα των πολιτικών πρέπει να εδράζεται σε εναρμονισμένο νομοθετικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης σε έναν νόμο όλων των διατάξεων που αφορούν την οδική ασφάλεια.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση της οδικής εκπαίδευσης. Αρχής γενομένης από τη μετάβαση του μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, αντί της ευέλικτης ζώνης, σημείωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τη βάση για την πραγματοποίηση μεγαλύτερων βημάτων στο μέλλον, όπως η αυτοτελής ένταξη του μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών, η συστηματική εκπαίδευση των διδασκόντων εκπαιδευτικών και η σταθερή προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης των πολιτών όλων των ηλικιών μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου.
Συγχρόνως, ο κ. Κέλλας εστίασε στη φροντίδα των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων. Ειδικότερα, επισήμανε πως η φροντίδα δεν περιορίζεται μόνο στην ιατρική θεραπεία και την αποκατάσταση των τραυματιών, αλλά πρέπει να επεκταθεί στη συμπαράσταση των θυμάτων και των οικογενειών τους, αναφερόμενος στην πρότασή του για τη δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε κάθε νομό υπό την αιγίδα της Πολιτείας.
Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην ένταξη του Ε-65 και του ΒΟΑΚ στο εθνικό προσχέδιο δράσης, που εστάλη στις Βρυξέλλες για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας πως η αναβάθμιση των υποδομών και των πολιτικών οδικής ασφάλειας συνιστούν προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass