Απεργούν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 15:20

Απεργία κήρυξαν για σήμερα Πέμπτη, συνδικαλιστικοί φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη χώρα, αντιδρώντας στο νέο εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία.


Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, ανακοίνωσε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, που ζητά μεταξύ άλλων: «Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία».

Απεργία κήρυξε για σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του «να νεκρώσουν τους χώρους δουλειάς!» σημειώνοντας: «Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Δωρεάν μαζικά τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Όχι στο νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων ν. Λάρισας, που ζητά «ενίσχυση των νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ, των δρομολογίων των Μέσων Μεταφοράς, αποσυμφόρηση των σχολικών αιθουσών…» και καταγγέλλει πως:
«Αντί γι’ αυτά, σπεύδει να αξιοποιήσει την πανδημία για να μειώσει τους μισθούς, να καταργήσει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας σημειώνει: «Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατ’ εντολή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών προκειμένου να τονώσουν την κερδοφορία τους.  Προωθούν την 10ωρη ημερήσια εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση και γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας παντού».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία, απευθύνει στα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Οι θέσεις του είναι «να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία καθώς αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές».

ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Την απεργία στηρίζουν επίσης οι: ΝΑΡ την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων κ.ά.

 

Απεργιακή συγκέντρωση στο ΓΝΛ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μπροστά στο ΤΕΠ, από τις Εργατικές Κινήσεις- Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις Λάρισας, με όλα τα μέσα προστασίας και τις αποστάσεις.
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Διεκδικούμε: Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Ίση, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους. Δωρεάν, μαζικά τεστ στον λαό. Μόνιμες προσλήψεις, νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση για τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός, αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στη δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας δωρεάν για όλο τον λαό. Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των Π.Ν.Π. για τις άδειες Ειδικού Σκοπού που οδηγούν τους εργαζόμενους γονείς σε στέρηση της κανονικής άδειας ή σε άδειες άνευ αποδοχών. Καμία απόλυση. Δωρεάν ασφαλείς σπουδές για όλους τους μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγομελή τμήματα μαθητών (μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη), μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass