Συνεργασία Δήμου Ελασσόνας με την Κοιν.Σ.Επ. «Οικονόμειο»

ΓΑΤΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 15:50

Το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με τη νέα κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικονόμειο Κοιν.Σ.Επ.» συζήτησαν στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας και μέλη της νεοϊδρυθείσας συνεταιριστικής οργάνωσης, παρουσία της πρόεδρου κ. Βασ. Βαρυτιμίδου και των μελών, κ.κ. Δημ. Παπαδόπουλου, Στ. Ιωαννίδη, Ευ. Κυριακίδου, Ευ. Θεοδωράκη και Στ. Μπαρά.


Η «Οικονόμειος Κοιν.Σ.Επ.» είναι η πρώτη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύεται στον Δήμο Ελασσόνας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών που ικανοποιούν συλλογικές και κοινωνικές ανάγκες (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, νέες τεχνολογίες, προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης) και κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι προτάσεις για ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου, θα προσφέρει δουλειά σε πολίτες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Η κ. Βαρυτιμίδου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ελασσόνας για την πρόθεσή του να παραχωρήσει ο Δήμος χώρο γραφείου στην «Οικονόμειο ΚοινΣΕπ», αναγνωρίζοντας έτσι ενεργά τον ρόλο των κοινωνικών συνεταιριστικών οργανώσεων στην τοπική ανάπτυξη, παρουσίασε το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να έχει ο Δήμος με την ΚοινΣΕπ, και δήλωσε: «Η συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας αποτελεί για μας προτεραιότητα, καθώς είναι ο μοναδικός φορέας στην περιοχή που έχει αρμοδιότητα σε ένα τόσο ευρύ πεδίο κοινωνικής και συλλογικής ωφέλειας. Η στήριξη του Δήμου αποτελεί επίσης αναγκαία προϋπόθεση για να αναπτύξουμε πλήθος δραστηριοτήτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Από το ξεκίνημα της συνεταιριστικής αυτής επιχείρησης είχαμε τη στήριξη του Δημάρχου και στελεχών του Δήμου, κάτι το οποίο μας ενθαρρύνει και ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία».
Με την ευκαιρία της συνάντησης ο δήμαρχος Ελασσόνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μας με την πρώτη ΚοινΣΕπ που ιδρύθηκε στον Δήμο μας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης.
Προτείναμε στα μέλη της ΚοινΣΕπ μία στενή συνεργασία με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες, στους τομείς που ο Δήμος δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό ή το προσωπικό δεν επαρκεί. Χαίρομαι που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας και εύχομαι η νέα αυτή συνεργασία μεταξύ Δήμου και κοινωνικής επιχείρησης να είναι επιτυχημένη, όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass