Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φώναξαν» για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 16:25

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των νοσοκομείων και όχι μόνο «φώναξαν» χθες το πρωί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας και Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της επαρχίας, στη διάρκεια συμβολικής παρουσίας στον προαύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης.

Σύντομους χαιρετισμούς και επίκαιρα μηνύματα έστειλαν ο γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Βαγγέλης Ντίνας και ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Ολύμπου Στέλιος Καραμούλας. Ανάμεσα στα άλλα, οι ομιλητές ανέφεραν:  «Απεργούμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.
Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μπουκώσει όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ό,τι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους. Η ζωή μας δεν μπορεί να προστατευτεί ούτε με την αναμονή ούτε με τον εφησυχασμό. Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας δεν γίνεται να προχωρήσουν με εκκλήσεις και παρακάλια στους κυβερνώντες να πάρουν μέτρα. Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Ό,τι καταφέρουμε, ό,τι κερδίσουμε θα γίνει όσο πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και συσπειρωμένα αντιπαραθέσουμε τη δύναμή μας απέναντι σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή μας.
Διεκδικούμε: Ενίσχυση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό. Μέτρα ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς με δρομολόγηση περισσότερων λεωφορείων, με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος που χάνεται λόγω του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Να ενταχτούν όλοι οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές στον μηχανισμό στήριξης και να λάβουν τα 800 ευρώ. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν στην περίοδο της εμφάνισης της πανδημίας, καθώς και όλων των αντεργατικών νόμων που τσάκισαν συντάξεις, μισθούς, εργασιακές σχέσεις. Την κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που διευκολύνει τις τράπεζες να αρπάξουν τα σπίτια των λαϊκών εργατικών οικογενειών».

Του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα