Κατάνυξη στο «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΟΥ 1905 ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 16:45

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ευλάβειας και με την παρουσία μικρού αριθμού προσκυνητών η ιστορική Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης τίμησε και φέτος και «ζωντάνεψε» το «Θαύμα» του Οκτωβρίου του 1905, τότε που ο Άγιος Δημήτριος εξεδίωξε τους Οθωμανούς στρατιώτες από το μοναστήρι.


Οι συγκεκριμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, με τα προβλεπόμενα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά του κορονοϊού.
Το απόγευμα τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής ο αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και το πρωί της επομένης η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο «οικοδεσπότης» καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης - αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, αρχιμανδρίτες και ιερείς της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στάθηκε στο σπουδαίο και αθόρυβο έργο που επιτελεί το μοναστήρι και υπενθύμισε τις σημαντικές εργασίες αποκατάστασης των χώρων της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης, με τη νέα ανακαινισμένη πτέρυγα με τα κελιά των μοναχών, εκφράζοντας για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του για τη συνεχή αγάπη και τη διάθεση για προσφορά των φορέων και των ανθρώπων που δεν έλειψε, δίνοντας ζωή στο ιστορικό μοναστήρι.
Ακόμη, ευχαρίστησε όλους αυτούς που διακονούν και φροντίζουν το μοναστήρι, προσφέροντας με αγάπη και ζήλο σημαντικό έργο στις ιερές Ακολουθίες και στο αναλόγιο – «ψαλτήρι», αλλά και σε εργασίες της Μονής.
Ανάμεσα στις παρουσίες του διημέρου των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο «Βαλέτσικο»:
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Διονύσης Κουρομπίνας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλ. Μητσιμπόνας, τοπικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Τσαριτσάνης, κ.ά.

Του Γιάννη Μουκίδη
Φώτ.: Γιώργος Μπαμπάλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass